Devlet Ermenek'i unuttu!

Cenazeler gömüldü, herkes çekip gitti, devlet Ermenek'i unuttu. Tek geçim kaynağı maden olan Ermenek halkı aylardır devletin söz verip de yerine getirmediği yardımları bekliyor. Maden işçileri aylardır maaş alamıyor. Bölge halkı büyük bir krizle karşı karşıya. Yaşanan ekonomik sıkıntı öylesine derin ki esnaf bile kepenk kapatma noktasına geldi.

Devletin tüm imkânları seferber edildi denildi ancak 18 işçinin cansız bedenlerine faciadan tam 38 gün sonra ulaşılabildi.

Ermenekli madenciler için başta devlet olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş yardım sözleri verdi. Ancak o sözler, cenazeler toprağa verildikten sonra unutuldu.

Faciayla birlikte tek geçim kaynaklarını da kaybeden Ermenekli maden işçilerinin zor günleri, facianın üzerinden geçen onca zamana rağmen devam ediyor.

28 Ekim'de yaşanan facianın ardından yapılan teftişlerde biri hariç tüm ocaklardaki üretim durduruldu. Özel bir maden ocağı da 2 işletmesinden birini tamamen kapatarak 1 Ocak itibariyle 120 işçisiyle yollarını ayırdı.

Yaklaşık bin 500 maden işçisinin olduğu Ermenek'te şu an sadece 100 madenci çalışıyor. Diğerleri ise ocaklar kapalı olduğu için çalışamıyor. Çalışamadıkları gibi ödenmeyen maaşlarını da alamıyorlar.

Geçim sıkıntısı yaşayan madenciler, çıkışları verilmediği için işsizlik maaşı da alamıyor.

Ermenek Esnaf Odası Başkanı Ali Bardak, yaşanan ekonomik bunalımın esnafa da yansıdığını söyledi.

Bölge ekonomisinin lokomotifi olan madencilikte yaşanan çöküş, diğer iş kollarına da dalga dalga yansıyor. Nakliyeciler kamyonlarını satma, esnaf ise kepenk kapatma noktasına geldi.

ulusalkanal.com.tr