Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 89. yılı kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 89'uncu yılı törenlerle kutlandı. Atatürk'ü taşıyan temsili treni Aydın Vali Yardımcısı Yücel Gemici karşıladı.

Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 89. yılı kutlandı

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Şubat 1931 tarihinde Aydın'a gelişinin 89'uncu yıldönümü. Ulu Önder'in Aydın'a gelişini kutlamak amacıyla 2 ayrı tören düzenlendi. İlk tören Atatürk anıtı önündeydi. Anıta çelenklerin konulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk töreninin ardından düzenlenen yürüyüş korteji Aydın Garı'na yürüdü. Atatürk'ü taşıyan temsili treni Aydın Vali Yardımcısı Yücel Gemici karşıladı. Efe kıyafetli bir erkek ve bir kız öğrenci Vali Yardımcısı'na sevgi bayrağını teslim etti.

Zeybek gösterisi ve bir öğrencinin okuduğu şiirin ardından konuşmalara geçildi. Konuşmacılar Suriye'de şehit olan askerlerimiz için başsağlığı diledi. Vali Yardımcısı Gemici, ziyaretin önemini vurguladı.

ADÜ Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Başaran, devrim tarihi açısından Atatürk'ün Aydın ziyaretinin ardından yaşanan olaya dikkat çekti.

Törenlere Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı ve partililer de katıldı.

Törenin sonunda yarışmalarda derece alan öğrencilere madalya verildi.

ulusal.com.tr

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

aydın gazi mustafa kemal atatürk ADÜ