İşte tartışmalı seçim bölgeleri

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde AKP'nin itirazı sonucu değiştirmedi. İlçede seçimi galibi CHP'nin adayı oldu. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ise seçimler bir AKP'de bir CHP'de. Seçimin sonucunu yeniden sayılmasına karar verilen 39 sandık gösterecek. Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde de seçimler iptal edildi.

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde seçim sonucu 7 gün sora belli oldu. Seçimin galibi CHP'li aday oldu.

Hekimhan'da CHP’li Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları'nın 44 oy farkla önde tamamladığı seim sonuçlarına AKP 2 kez itirazda bulundu.

AKP'lilerin "oy pusulaları yeniden sayılsın" itirazı, CHP'nin başvurusu üzerine YSK'dan döndü. YSK'nın AKP'nin itirazını reddetmesi üzerine seçim sonucu kesinleşti. CHP'li Ali Seydi Millioğulları 7 gün sonra galibiyetini açıkladı.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde de seçim heyecanı sona ermedi. İlk sonuçlara göre AKP'li adayın 10 oy farkla önde olduğu seçimde 3 kez sayılan oylar, başkanlığın bir CHP'ye bir AKP'ye geçmesine neden oldu.

CHP itirazı üzerine oylat yeniden sayıldı, CHP’li Salih Erbay 4 oy farkla öne geçti.

Sonuçlara bu kez de AKP itiraz etti. Yeniden yapılan sayımda, AKP'nin adayı Kamil Ceylan 17 farkla öne geçti.

CHP'nin yeniden yaptığı itiraza İlçe Seçim Kurulu'ndan ret yanıtı geldi. İl seçim kurulu ise 39 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi.

Seçimlerin iptal edildiği illerden biri de Çankırı oldu. Şabanözü ilçesinde AKP Ali Çapçı ile MHP'nin adayı Mustafa Karakaya arasında kıran kırana seçim yarışı yaşandı. Ali Çapçı 6 oy farkla seçimi kazandı. MHP’liler, 1008 nolu sandıkta engelli, yaşlı ve hasta kişilerin yönlendirildiği gerekçesiye itirazda bulundu. İl seçim kurulu seçimlerin iptal eidldiğini duyurdu.

54 bin oyun iptal edildiği Antalya'da AKP'li Menderes Türel mazbatasını aldı.

Mazbatayı İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy teslim etti.

CHP'liler de seçimin ipatli için YSK'ya başvuracak.

Bolu'da belediye başkanlığı CHP'den AKP'ye geçti. AKP'li gençlerin sosyal payşalım sitesinden CHP'ye yakın olan esnaftan alışveriş yapılmaması yönünde kampanya başlattığı iddia edildi.

AKP Mengen İlçe Başkanı Ramazan Uzar bu çağrıyı yapanların görevden alınacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr