Kılıçdaroğlu: Böyle bir algıyı AKP yarattı

Yerel seçimlerin ardından CHP'de tartışma sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun kadın milletvekilleri ve Parti Meclisi'nin ardından milletvekilleriyle yaptığı toplantı, yine sert eleştirilere sahne oldu. "Cemaatle ittifak" eleştirisini seçimlerden sonra yalanlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu konuda çok konuştum. Böyle bir algıyı AKP yarattı. Bizim böyle bir işbirliğimiz yok" savunması yaptı.

Kılıçdaroğlu: Böyle bir algıyı AKP yarattı

Yerel seçimlerde alınan sonuçlar CHP'de tartışma konusu oldu. Önce kadın milletvekilleriyle görüşmede, ardından Parti Meclisi'nde ve son olarak da milletvekilleriyle yapılan Grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler yöneltildi.

Eleştirilerin başında Fethullah Gülencemaatiyle yakınlık geldi. Milletvekillerinin eleştirileri üzerine Kılıçdaroğlu, ittifak yapıldığı iddiasını yalanladı. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda çok konuştum. Böyle bir algıyı AKP yarattı. Bizim böyle bir işbirliğimiz yok" dedi.

50'ye yakın milletvekilinin konuştuğu toplantıda, çok sayıda milletvekili seçimsiz kurultay istedi. Kılıçdaroğlu ise Parti içi muhalefete rest çekti. Kılıçdaroğlu, "Gerekirse küçük gerekirse büyük kurultay yapmaktan kaçınmayız" ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için, BDP-HDP ile olası bir ittifaka karşı çıktı. Çıray, AP-DYP geleneği ile MHP'nin de desteğini alacak bir isim belirlenerek, bu kesimlerden destek alınması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, örgütlerde değişiklik sinyali de verdi. Bazı örgüterin başka partilere çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu "Başka partiye çalışan örgütleri affetmeyeceğiz. Kendi partisine muhalefet edenleri de görmezden gelmemezlik etmeyeceğiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP fethullah gülen cemaat chp ittifak