Erdoğan, ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için 19 Eylül pazartesi günü Amerika'ya gidecek. Cumhurbaşkanı'nın; Suriye, mülteci krizi ve FETÖ konularını Birleşmiş Milletler gündemine taşıması bekleniyor.

Erdoğan, ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 19 Eylül’de Birlemiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için ABD’nin New York kentine gidecek.

Erdoğan, 19-24 tarihleri arasında yapılacak 71’inci Birlemiş Milletler Genel Kurul toplantısına katılacak.

Kapsamlı toplantının ana gündemi ise mülteci krizi ve Suriye konusu olacak.

Erdoğan, toplantıda Türkiye’nin mülteci politikasını anlatacak, Suriye konusunun çözümü için önerilerini sıralayacak.

Genel Kurul kapsamında mültecilerle ilgili iki farklı zirve yapılacak. 19 Eylül’de Göçmenler ve Mülteciler Zirvesi’nde mültecilerle ilgili çalışma yapan uluslararası kuruluşların temsilcileri görüşlerini paylaşacak. 20 Eylül’de ise ABD Başkanı Barack Obama mülteci sorunu konusunda ülkelerin daha fazla sorumluluk almasını talep edecek, çözüm önerilerini anlatacak. Erdoğan da bu konuda görüşlerini sıralayacak.

Mülteci sorununun kaynağı olarak gösterilen Irak ve Suriye sorunu da toplantının önemli gündem başlıklarını oluşturacak. Bu kapsamda liderler bu sorunların çözümü için düşüncelerini aktaracak.

Yurt içinde PKK, yurtdışında da PYD ile yapılan mücadelenin önemine değinecek olan Erdoğan’ın Suriye’de bir güvenli bölge kurulması için öneri getirmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın ABD ziyaretindeki diğer gündemleri ise FETÖ olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikalı yetkililerle görüşmesinde Fethullah Gülen’in iadesini isteyecek.

ulusalkanal.com.tr