Bilim Kurulu üyeleri Çinli bilim insanlarıyla video konferansla görüştü

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Çinli yetkililer ve bilim insanları ile video konferans gerçekleştirdi. Toplantıda yeni tip koronavirüse ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı. Çinli yetkililerin öne çıkan vurgusunun virüsün önlenmesi olduğu belirtildi. Bunu sağlamak için de karantina ve izolasyona dikkat çekildiği öğrenildi.

Bilim Kurulu üyeleri Çinli bilim insanlarıyla video konferansla görüştü

Bilim Kurulu Çinli bilim insanlarıyla görüştü, salgının önlenmesi için izolasyona vurgu yapıldı.

Yeni tip koronavirüs tüm dünyada etkisini gösteriyor. Virüsün ilk görüldüğü ülke olan Çin ise salgına karşı verdiği mücadeleden başarıyla çıktı. Türkiye de aldığı tedbirlerle salgını önleme çabalarını sürdürüyor. Ankara-Pekin hattındaki dayanışma da bu noktada büyük önem kazandı.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri Çinli yetkililer ve bilim insanlarıyla video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Çinli bilim insanlarının koronavirüs hakkında yaptıkları sunumla başlayan toplantı 3 saat sürdü. Toplantıda ülkeler arası koronavirüse karşı bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı belirtildi. Sunumun ardından da Çinli bilim insanlarına sorular yöneltildi.

Toplantıda, hastalığa özel semptomlar, tanı yöntemleri, yaş gruplarındaki etkileri, tedavi protokolleri, aşı çalışmaları, iyileşen hastaların durumu gibi konular da ele alındı. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin yazısına göre de,görüşmede Çinli doktorların en çok karantina ve izolasyon üzerinde durduğu bildirildi. Virüsün önlenmesine yönelik Çin'in tedbirlere yoğunlaşılmasını önerdiği ifade edildi.

Çinli heyetin Türkiye'ye önerdiği kritik maddelerde, tanı konulan kişilerin, yurt dışından gelenlerin karantinaya alınması olduğu ifade edildi. Ayrıca virüse yakalanan sağlık çalışanlarının da karantinaya alınması gerektiği belirtildi.

koronavirüs çin sağlık bakanlığı