Ulusal Kanal'dan Soner Polat'ı ölümsüzleştiren eser: Atatürk'ün ordusu

Ulusal Kanal, 30 Eylül 2019'da aramızdan ayrılan Amiral Soner Polat'ı ölümünün 1. yıldönümünde önemli bir çalışmayla anıyor. Polat'ın kaleme aldığı makaleler tek bir kitapta toplandı: Atatürk'ün Ordusu.

Ulusal Kanal'dan Soner Polat'ı ölümsüzleştiren eser: Atatürk'ün ordusu

Ömrü vatan mücadelesinde geçmiş, devlet adamı, “Mavi Vatan” kavramının yaratıcılarından, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Amiral Soner Polat, yaşama veda etmeden kısa süre önce amansız hastalıkla boğuşurken hastane odasında hazırlamıştı bu kitabı. “Son vatani görev” olarak kabul ediyordu aynı zamanda. Amiral Polat’ın Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Subayı’nın anlamından Cumhuriyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısına, Çanakkale Ruhu’nun günümüzdeki yansımalarından emperyalizmin Türkiye’ye saldırılarına açılan geniş yelpazede kaleme aldığı makaleler, Atatürk’ün Ordusu kitabında toplandı.

Önsözünü Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yazdığı kitabın editörlüğünü Ulusal Kanal Genel Müdürü Adnan Türkkan yaptı.

Amiral Polat, Türklerin binlerce yıllık ordu ve devlet kurma geleneğini bilincine nakşetmişti. Askerin, ordunun, Mehmetçiğin hangi değerlerle harmanlandığını en iyi bilenlerdendi. Askerine, ordusuna ve milletine güveniyordu. "Mehmetçik bu toprakların ruhuydu" ona göre. Bu toprakların ruhu karşısına çıkan büyük zorlukları kutsal karakteriyle alt edebilirdi. İşte bugün; Türk milletinin ruhu Mehmetçik, Türkiye'nin güney sınırlarında varını yoğunu ortaya koyuyor. Güneydoğu'daki vatan mevzisinden var olduğu milletin bölünmez bütünlüğünü savunuyor. Ulusal Kanal, Atatürk'ün Ordusu kitabıyla ölümünün birinci yıldönümünde Amiral Soner Polat'ı selamlıyor.

ulusal kanal soner polat