Erdoğan'dan açılım itirafları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açılım süreci ile ilgili itiraf niteliğinde açıklamalar yapmayı sürdürdü. Erdoğan, bu süreçte Valilere "operasyon yapmayın" talimatı verildiğini açıkladı. Erdoğan, "Belki kendilerine çekidüzen verirler dedik ancak çeki düzen vermediler" dedi.

Erdoğan'dan açılım itirafları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açılım süreci ve terör olayları ile ilgili konuştu. Erdoğan, açılım sürecinde valilere "operasyon yapmayın" talimatı verildiğini açıkladı.

"VALİLER OPERASYON YAPAMADI"

"Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı. Belki kendilerine çekidüzen verirler, belki bu şekilde devam etmezler, ama maalesef kendilerine çekidüzen vermediler"

Erdoğan, PKK'ya bazı medya ve sermaye gruplarının destek verdiğini belirtti.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

"Buradan da sesleniyorum, onlara destek veren medya grupları, sermaye grupları, onlara iç ve dış destek verenler, bunun bedelini er veya geç ödeyecekler"

1 Kasım seçimlerini işaret eden Erdoğan, seçimde yaşananlara yanıt verileceğini belirtti.

"CEVABI 1 KASIM'DA VERİLECEK"

"Bu cevabı verme zamanı yaklaşıyor. İşte 1 Kasım bunun en güzel testidir, sınavıdır diye düşünüyorum."

Cumhurbaşkanı, "olumlu gelişmeler yakalanırsa" açılım sürecinin devam edebileceğini söyledi.

"OLUMLU GELİŞMELERİ YAKALARSAK..."

"Olumlu gelişmeleri yakaladığımız zaman kaldığı yerden niye devam etmesin. Buna mani bir hal yok ama bütünüyle bu süreç maalesef, bölücü terör örgütünü arkasına almış olan Parlamento'daki siyasi parti tarafından baltalandı, parçalandı."

F tipi örgütle mücadeleyi de değerlendirdi Erdoğan.

"NİYE KAÇIYORSUN?"

"Dikkat ederseniz bazıları yurt dışına kaçıyor. Yurt içinde olanlar henüz teslim olmuş değiller. Bu manidardır. Yargı içinde olanlar da var. Niye kaçıyorsun? Herhangi bir suç yoksa neden kaçıyorsun? Sermaye çevresinden olanlar neden kaçıyorsun? Madem suçun yok, o zaman kal. Neden? Çünkü arkada nelerin olduğu biliniyor, kendi taraflarından."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, F tipi yapının kurumlar içindeki bütünlüğü bozduğunu ifade etti.

"Yeterli bir bilgilendirme oluyor mu dersek, tabii dört dörtlük henüz yeterli bilgilendirme olamıyor. Ülkemizin eksikliği olmaktan öte bir de maalesef kurumlarımızın içerisindeki bütünlük bozuldu. Bu paralel yapı, kurumlarımızın içerisindeki bütünlüğü bozdu."

ulusalkanal.com.tr