Türk ordusu Kandil’i bombalarken Davutoğlu bakın ne dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin PKK/PYD eliyle Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği Kürt koridorunu önlemeye çalışırken Başbakan Ahmet Davutoğlu da "koridordan rahatsız değiliz" açıklaması yaptı. Bazı gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri'yle yaptığı toplantıda konuşan Davutoğlu, Hem Kürt Koridorundan hem de PYD'nin Suriye'deki kazanımlarından "rahatsız değiliz" dedi. Davutoğlu Suriye'nin Kuzeyinde oluşacak yapıya da "saygı göstereceklerini" ifade etti.

Türk ordusu Kandil’i bombalarken Davutoğlu bakın ne dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 25 Temmuz'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde bazı gazetelerin genel yayın yönetmeleriyle yaptığı toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. 4 saat süren toplantıda, gündem PYD ve ABD'nin Türkiye'nin güney sınırında oluşturmak istediği Kürt koridoruydu.

Davutoğlu toplantıda PYD'yi ve Amerikan koridorunu meşrulaştırma çabasına girdi. PKK uzantısı PYD'nin Suriye'deki kazanımlarından rahatsız olmadığını söyledi. "Türkiye Kürtlerin hamisidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Biz Kürtlerin Suriye'deki kazanımlarından neden rahatsız olalım. Rahatsız olsak, Kürtlerin Irak'taki kazanımlarından rahatsız olurduk. Barzani'den rahatsız değilsek Kobani, Haseki'den neden rahatsız olalım. Ama Barzani de bizi rahatsız eden bir iş yapmıyor. Burada mesele kazanım değil, hangi politikaların izlendiğidir. Diyorlar ki Kürtlerin devleti yok; Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye, Kürtlerin hamisidir." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, "koridor" ifadesinden rahatsızlık duymadıklarını söyledi. Suriye içinde oluşacak her yapıya saygı göstereceklerini belirtti." dedi.

Davutoğlu, "Önce onlar bir araya gelip Suriye içindeki kendi Suriye halkı olarak tanımlarını koyarlar, sonra biz oluşacak her yapıya saygı gösteririz. "

Başbakan ABD ile varılan İncirlik mutabakatı konusunda ayrıntı verdi. Hassasiyetlerinin dikkate alındığını, ÖSO gibi yapıların havadan korunacağını" söyledi.

HDP'lilerin Abdullah Öcalan ile görüşememe şikayetleri konusunda da görüşme için PKK'nın silah bırakmasını ve geri çekilmesini şart koştu.

ulusalkanal.com.tr

kandil suriye ırak Ahmet Davutoğlu türk ordusu