Vatan Partisi heyeti Mısır'a gidiyor!

Vatan Partisi heyeti Mısır'a gidiyor!

Vatan Partisi heyeti 19-22 Mayıs tarihleri arasında Mısır’a giderek çeşitli diplomatik temaslarda bulunacak. Heyet başkanı Em. Tümamiral Soner Polat ve Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner bugün Parti’nin İstanbul İl Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısı ile ziyarete ilişkin bilgiler verdiler ve Mursi’ye idam cezası verilmesini değerlendirdiler. Polat’ın açıklamaları şöyle:

“Bilindiği üzere Vatan Partisi bölge ülkeleriyle işbirliğine büyük bir önem vermektedir. Geçmiş dönemde bizzat Genel Başkanımız Doğu Perinçek kalabalık bir heyetle Suriye’yi ziyaret etti ve Beşar Esad ile görüşmeler yaptı. Ardından Genel Başkan Yardımcımız Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki heyet İran’a giderek çeşitli diplomatik temaslarda bulundu. Biz bölgedeki sorunların ancak ve ancak bölge ülkelerinin katkısı ile çözülebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda bizde 19-22 Mayıs tarihleri arasında bir heyetle Mısır’ı ziyaret edeceğiz. Bu heyette E. Milli Savunma Bakanımız Barlas Doğu, Em. Büyükelçimiz Hamit Osman Olcay, bendeniz ve Genel Başkan Yardımcımız Yunus Soner bulunacak.

Mısır’a verdiğimiz önem çerçevesinde orada daimi bir temsilcilik açmıştık. Mısır temsilciliğimizin organize ettiği görüşmeler çerçevesinde ayın 20’sinde Mısır Dış İlişkiler Konseyi ile bir görüşme yapacağız. Bu son derece etkili bir Konsey, büyükelçi ve diplomatlardan oluşuyor. Dışişleri Bakanlığı’nı yönlendirme gücüne sahip.

Biz ülkemizin ulusal çıkar alanlarının savunulmasına büyük önem veren bir partiyiz. Dolayısıyla bölgesel meseleleri; Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ile mavi vatanımızdaki hak ve çıkarlarımızın korunması konularını ele alacak, Mısır ile ortak hareket edeceğimiz noktalar arayacağız. Türkiye ve Mısır’ın ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmesi bölge düzeyinde önemli bir etki yaratacaktır.”

MISIR AKP’DEN DOLAYI TÜRKİYE’YE ŞÜPHE İLE BAKIYOR

Açıklamanın ardından Em. Tümamiral Soner Polat ve Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Mısır’ın Türkiye’ye yönelik kuşkuları olduğunu belirten Yunus Soner şunları ekledi:

“Aslında bir sıkıntı yaşıyoruz. Davet Mısır’dan geldi fakat Mısır Devleti’nden Türkiye’ye yönelik ciddi bir kuşku söz konusu. Çok haksız değiller çünkü AKP Hükümeti’nin Mısır’a gönderdiği silahlar bile ortaya çıktı. Bu ziyaret bir güven oluşturma ziyareti olacak. Şunu da vurgulamakta fayda var: Mısır Ankara Büyükelçiliği Vatan Partisi’nin Kurultayı’na bir temsilci göndermişti. Mısır tarafı aslında Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak isteği içinde ve bu konuda çalışma yapan her siyasi partiye açıklar.”

KÜRT DEVLETİ SÖZLERİNİN KIYMETİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKACAK

Yunus Soner, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Washington'da görüştüğü Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye, "İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediği iddiasının sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“Amerika’dır, açıklamasını yapar ama biz çok önemsemiyoruz. Biz daha önce Venezuellalı yetkililerle Meksika’da buluşup bir açıklama yapmıştık. Amerika Venezuela’yı tehdit ilan eden bir genelge yayınlamıştı. Bunların bir kıymeti olmadığını söylemiştik. Şimdi de Kürdistan açıklaması yapıyorlar, bunun da bir kıymeti olmadığı ortaya çıkacak.”

İHVAN DÜŞÜNCESİ TÜRK MİLLETİ’NE YÖNELİK TEHDİTTİR

Yunus Soner sözlerine şöyle devam etti:

“Mısırlı muhataplarımıza şunu anlatacağız. Bir bütün olarak İhvan düşüncesi bizim için Türk Milleti’ne yönelik bir tehdit oluşturmaktadır. Türk Milleti’ni mezheplere bölen ve Amerika’nın güdümüne sokan düşüncelerden biridir. Bu nedenle biz, kendi içimizdeki İhvan düşüncesiyle ve kendi içimizdeki yabancılarla işbirliği yapan siyasetçilerle mücadele edeceğiz ve onları yargı sürecine götüreceğiz. Mursi ajanlık yapmak suçuyla yargılanmış. Türkiye’de de Erdoğan ve Gül’ün 2 sayfa 9 maddelik anlaşma yaptığını biliyoruz. Bizde onları yargıya taşıyacağız. Bizde idam cezası yok ama ülkemizi bölmeye çalışan siyasetçileri yargı sürecine götürmeye kararlıyız.”

ŞEHADET KAVRAMININ SULANDIRILMASINA KARŞIYIZ

Toplantı da ilginç sorulardan birisi de şehitlik kavramı üzerineydi. Mursi’nin idam edilmesi durumunda şehadet mertebesine ulaşacağı sözlerine ilişkin, “Vatan’a ihanet suçuyla cezalandırılan birisi şehit olur mu?” sorusu soruldu. Em. Tümamiral Soner Polat soruyu şöyle cevapladı:

“Şehadet kavramı çok kutsal bir kavram. Biz Türkler, askerler buna çok büyük bir önem veriyoruz. Bu nedenle bu kavramın sulandırılmasına biz Vatan Partisi olarak karşıyız.”

ulusalkanal.com.tr

mısır vatan partisi