HDP heyeti Kandil'de

HDP'nin İmralı heyeti Kandil’r gitti. Heyet KCK yöneticileriyle bir araya gelecek. Döndükten sonra da PKK lideri Abdullah Öcalan ile masaya oturacak. Masada ilk kez açık olarak MİT heyeti de bulunacak. Kandil’in, Öcalan’ın ve hükümetin önerdiği isimlerden bir “izleme kurulu” oluşturulacak.

HDP heyeti Kandil'de

HDP heyetiKandil'e gitti. 18 Ocak'ta Kandil'den yedikleri azar nedeniyle görüşme yapamadıkları belirtilen heyet Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını KCK yöneticileri ile paylaşacak.

Görüşmede açılımda gelinen son durum değerlendirilecek. Yol haritası konusunda Kandil'in görüşleri alınacak. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile yapılan görüşmelerin içerikleri PKK'nın dağ kadrosu ile paylaşılacak. Görüşmede Cizre'de yaşanan olaylar da değerlendirilecek.

HDP heyeti Kandil dönüşü yeniden İmralı'ya giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor. Öcalan-HDP görüşmesinin gündemini "izleme kurulu" oluşturuacak.

Görüşmede "izleme kurulu" için Kandil'in, Öcalan'ın ve hükümetin önerdiği isimlerin değerlendirileceği belirtiliyor. Görüşmede masada ilk kez MİT heyeti de bulunacak.

ulusalkanal.com.tr

kandil hdp heyeti