Boydak Holding'ten açıklama

Fethullahçı terör örgütü soruşturmasında 2 üst düzey yöneticisi tutuklanan Boydak Holding açıklama yaptı. Açıklamada hükümetin değişen hassasiyetlerinin dikkate alındığı vurgulandı.

Boydak Holding'ten açıklama

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Boydak Holding; Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'sunun Fethullahçı terör örgütü soruşturmasında tutuklanması üzerine açıklama yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Holding CEO'su Memduh Boydak F tipi örgüt soruşturmasından tutuklanan Boydak Holding, hükümetin hassasiyetlerini dikkate alarak hareket ettiklerini açıkladı.

"ADALETE GÜVENİYORUZ"

Açıklamada, "Boydak Ailesi olarak her zaman devletimizin birliği ve bütünlüğü için çalıştık. Sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız yardımlarda da kamu otoritesinin yaklaşım değişikliklerine de hassasiyetle riayet ettiğimizi özellikle vurgulamak isteriz. Adalete olan güven ve inancımız eksiksiz olarak devam etmektedir" denildi.

Holding'ten yapılan açıklamada F tipi örgüte maddi destek sağlamak suçlaması için de "yardımların idari otoritenin meşru gördüğü kurumlara" yapıldığı ifade edildi. Açıklamada "hükümetin cemaate karşı değişen yönelimine riayet edildiğinin vurgulanması" dikkat çekti.

Tutuklanan Hacı ve Memduh Boydak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Abdullah Gül, gözaltıların ardından yaptığı açıklamada "umarım daha fazla rencide edilmezler" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr