TÜİK bürosuna saldırı

Kars'ta dehşet veren dakikalar yaşandı. İşten çıkarılan Veysi Erin adlı kişi TÜİK bürosunu bastı, 6 kişiyi öldürdü. Ardından intihar etti. Olayda çok sayıda yaralı var.

TÜİK bürosuna saldırı

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü bu sabah bir cinayete sahne oldu. TÜİK'teki işinden çıkarılan Veysel Erin adlı kişi büroya silahlı baskın yaptı, 6 kişiyi öldürdü. Ardından intiher etti.

Olay Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan TÜİK bürosunda, saat 08.30 sıralarında meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen ve TÜİK'teki işinden çıkarılan Veysi Erin adlı kişi sabah mesaisinin başlamasıyla TÜİK bürosuna geldi.

Saldırgan önce, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin aldı. Ardından 40 personeli, elindeki kalaşnikofla taradı, bölge müdürü dahil 6 kişiyi öldürdü. Daha sonra aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

Saldırgan Veysi Erin'in, müfettiş soruşturması sonucu ceza aldığı için cinnet geçirdiği iddia edildi. Diyarbakırlı olduğu belirtilen Erin'in psikolojik sorunları bulunduğu da iddialar arasında.

Dehşet veren saldırı üzerine Kars Valisi Eyüp Tepe de açıklama yaptı; "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" dedi. Kars Valisi Erin, saldırganın TÜİK'te psikolog olarak görev aldığını belirtti.

Olay nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, Özel Hareket timleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

saldırı TÜİK kars