Artvin'deki facia göz göre göre geldi

Facia göz göre göre geldi. HES'ler, Karadeniz Sahil Yolu, dere yataklarının yerleşime açılması Artvin'de 8 can aldı, 2 yurttaşımız ise hala kayıp. Artvin'de yaşanan facianın "doğal afet değil yapay afet" olduğunu söyleyen İstanbul Çevre Mühendisleri Odası, faciadan hükümetin ve rant politikalarının sorumlu olduğunu vurguladı.

Artvin'deki facia göz göre göre geldi

Artvin'de yaşanan facianın en önemli nedenleri HES'ler, Karadeniz Sahil Yolu ve dere yataklarının yerleşime açılması. 8 vatandaşımızın öldüğü, 2 vatandaşımızın hala kayıp olduğu facia ile ilgili İstanbul Çevre Mühendisleri Odası kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Artvin Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi. Yaz aylarında, özellikle Ağustos'ta yağışların arttığı Artvin'de doğa son sözü söyledi.

Çevre Mühendisleri Odası, Karadeniz Sahil Yolu ve Karadeniz üzerinde yapılan otoyolların suyun denizle buluşmasına engellediğine, afete davetiye çıkardığını söylüyor.

Karadeniz'de sadece Artvin bölgesinde 15 adet baraj ve 166 HES yapılması planlanıyor. Yeşil Yol projesi hızla devam ediyor. Yaşananlar için "doğal afet değil yapay afet" diyen Çevre Mühendisleri, hükümeti uyardı.

ulusalkanal.com.tr