Köse: Etil alkole bandrol verilirse çiftçi, sanayi ve devlet kazanır

Sahte içki faciasında 50’ye yakın kişi hayatını kaybetti. Ölümler, evsel kullanım amaçlı etil alkol satışının yasaklanmasından 10 gün sonra yaşandı. Ulusal Kanal'a konuşan alkol üreticileri, hükümete çağrı yaptı, “etil alkole bandrol verin kaçakçılık bitsin, insanımız ölmesin” dedi. Gıda Mühendisleri de ölümlerinin nedeninin sahte içki değil, yüksek ÖTV olduğunu söyledi.

Köse: Etil alkole bandrol verilirse çiftçi, sanayi ve devlet kazanır

Haber: Ufuk Akkaya - Özgür Doğu Saymaz Kamera: Samet Can Kocagür

“Cin şişeden çıktı” dedi, daha fazla insanın metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Alkol üreticisi, sanayici Muzaffer Köse, evsel kullanım amaçlı etil alkol satışının yasaklanmasıyla ölümlerin arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

1 şişe içkiden devlet yüzde 71 vergi alıyor. Bu durum yurttaşı etil alkolden içki üretmeye itiyor. Bu da kullanıcıları merdiven altı ürünlere sevk ediyor. Sanayici Muzaffer Köse'ye göre çözüm etil alkole bandrol verilmesi.

Alkol üreticisi olan Köse, etil alkole bandrol verilmesiyle çiftçiden, sanayiciye, işçiden devlete herkesimin kazanacağını söyledi.

Mühendisler de ölümlerle-ÖTV ilişkisine dikkat çekiyor. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, sahte içkinin değil yüksek verginin öldürdüğünü vurguladı.

Gıda Mühendisleri Odası vergi oranlarının düşürülüp alkol fiyatlarının satın alınabilecek seviyeye çekilmesini önerdi.

ulusal.com.tr

sahte içki ötv