TSK'yı etkin kılacak yasayı Davutoğlu'nun engellendiği ortaya çıktı

Terör operasyonlarına askerlere yasal güvence sağlayan tasarının Genelkurmay tarafından daha önce üç kez gündeme getirildiği ancak dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından engellendiği ortaya çıktı. Davutoğlu'nun 21 aylık başbakanlığı döneminde tasarıyı sadece Adalet Bakanlığı'na göndermekle yetindiği öğrenildi.

TSK'yı etkin kılacak yasayı Davutoğlu'nun engellendiği ortaya çıktı

Terörle mücadelede TSK'nın etkinliğini artıracak yasa tasarısının Başbakan Ahmet Davutoğlu tafından 3 kez engellendiği ortaya çıktı.

Ulusal Kanal'a konuşan üst düzey güvenlik yetkilisi, TSK’nın çıkartılmasını talep ettiği yasa tasarısının Orgeneral Necdet Özel’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde hazırlandığını söyledi. Yetkili, “Meclis’te olan yasa tasarısında TSK’nın istemediği hiçbir şey yok” dedi.

Tasarının Davutoğlu'na 3 kez sunulduğunu ancak Davutoğlu'nun tasarıyı Meclis'e sevk etmediğini belirten yetkili, Orgeneral Hulusi Akar'ın da konuyu Davutoğlu’nun Genelkurmay ziyaretleri sırasında tekrar tekrar gündeme getirdiğini vurguladı.

Yetkili, "22 Temmuz’da başlayan terörle mücadele sürecinde de tasarı yine masaya geldi. Davutoğlu 21 aylık başbakanlığı döneminde tasarıyı sadece Adalet Bakanlığı’na göndermekle yetindi. TSK’nın şehirlerdeki mücadelesi de Başbakanlığın 16 Şubat 2016 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden yapıldı." dedi.

Güvenlik yetkilisi, yasa tasarısının Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve başlamasından sonra yeniden gündeme geldiğini, Hulusi Akar ile Binali Yıldırım arasındaki 3 saatlik bir görüşmeden sonra Yıldırım'n talimat vererek tasarıyı Meclis'e gönderdiğini belirtti.

"MİT’e bu yasayı çıkartıyorsanız, TSK’ya da çıkarmalısınız" diyen üst düzey güvenlik yetkilisi, TSK’nın terörle mücadele etkinliğini artıracak olan yasa tasarısına karşı çıkanları da sıraladı.

"Bu yasanın çıkmasını istemeyenlerden birincisi HDP ve çevresi. İkincisi Paralel Medya ve yazarları. Üçüncüsü CHP’deki Sezgin Tanrıkulu ve benzer isimler. Dördüncüsü ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu destekleyen Karar gazetesi ve bazı internet siteleri. Dört üvey kardeş ittifak içinde. Şimdi Davutoğlu döneminde neden bu yasa tasarısının sarmala dolandığı belli oluyor gibi"

ulusalkanal.com.tr

tsk terör ulusal kanal MİT Davutoğlu