Üşenmediler, tek tek bunu yaptılar!

Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray-Benfica karşılaşması öncesinde Portekizliler sarı-kırmızılı ekibi analiz etti

Üşenmediler, tek tek bunu yaptılar!

Skorer'den Onur Dinçer'in haberine göre; Mais Futebol sitesinin hazırladığı sarı-kırmızılı ekibin analizinde Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencilerini güçlü ve zayıf yanları ortaya konarak, Galatasaray'ın nasıl bir oyun yapısında mücadele ettiği anlatıldı.

Galatasaray'ın 4-2-3-1 ya da 4-2-4 oynadığı belirtildi. Wesley Sneijder'in kanada geçtiği durumlarda 4-2-3-1'in 4-3-3'e benzediğine dikkat çekilirken, 4-2-3-1'in ise pratikte 4-2-4 şeklinde oynandığı yorumu yapıldı. Takımın güçlü yönü olarak 'ofansif gücü' gösterildi. Bu gücün ise kolektif güçten çok Sneijder, Podolski ve Burak gibi yıldızların çabalarıyla oluştuğu kaydedildi.

Galatasaray'ın zayıf yönü 'Taktiksel anarşi' olarak nitelendirildi. Galatasaray'ın taktiksel bir anarşi yaşadığı ve savunma kurgusunda sıkıntıları olduğu da eklendi, pasif bir görüntü çizdikleri yorumu yapıldı. Özellikle yıldız futbolcuların defansa yardım etmediklerine dikkat çekildi, birçok oyuncunun geri dönmede sıkıntı yaşadığı iletildi.

Galatasaray'ın 20 golünün 6 tanesinin set hücumlarıyla geldiği belirtildi. Sarı-kırmızılıların gollerinin yüzde 30'unu kaplayan bu gollerde Selçuk İnan ve Wesley Sneijder faktörlerinin öne çıktığı ifade edildi. Benfica'nın Podolski, Yasin Öztekin ve o bölgede oynadığı zaman Wesley Sneijder'li Galatasaray'ın kanatlarına çok dikkat etmesi gerektiği, kanat beklerinin de ileri çıkmayı sevdikleri ifade edildi.

Galatasaray orta sahasında güçlü bir oyuncunun eksikliğinin hissedildiği dile getirilerek, Felipe Melo'nun yokluğunun güç kaybettirdiği belirtildi. Bu yüzden kanatlar kadar Benfica'nın hücum için orta göbeği de kullanmasının akıllıca olacağı belirtildi.

Yenilen gollerde ise Galatasaray'ın 12 golden 3'ünü set hücumları sonrasında kalesinde gördüğünün altı çizildi. Kornerler ve duran topların da takımın yumuşak karnı olduğuna vurgu yapıldı. Bu pozisyonlarda tüm takımın ceza sahası içine dizildiği ve oyuncuların oyuncuların birbirini destekler şekilde arkalı önlü çizgi halinde durdukları belirtildi.

ulusalkanal.com.tr