Mehmetçik için üst düzey sağlık önlemi

Vatan çocukları yurdun dört bir yanından asker ocaklarına koşuyor. Birliklerine teslim olacak olan Mehmetçiklerimiz otogarlar ve hava limanlarına gelişlerinden üniformalarını giydikleri ana kadar, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli aşamalardan geçiyor.

Mehmetçik için üst düzey sağlık önlemi

Edirne'den Ardahan'a, bu yurdun evlatları, Vatan görevi için kışlalarına ulaşıyor. Acemi Erler, Havalimanı ve Otogarlardan, birliklerinde üniformalarını giydikleri ana kadar önemli aşamalardan geçiyor. Yeni Tip Korona Virüse karşı önlem kapsamında sağlık taramaları yapılıyor ve eğitiliyorlar.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına askerlik şubelerinden sevk edilen Mehmetçikler, dezenfeksiyonu yapılmış hizmet aracıyla rütbeli personel tarafından karşılanıyor.

Otogar ve hava alanında ateş ölçümü, sağlık öyküsü ve yurt dışı hikayeleri alınan erlerden sorun belirlenenler, 112 Acil Servis araçları ile ilgili sağlık kuruluşuna sevk ediliyor.

Erler, sosyal mesafe dikkate alınarak araçlara bindiriliyor. Komutanlık nizamiyesinde sağlık taraması tekrarlanıyor. Sıra kayıt işlemlerine geliyor.... Tüm işlemler sırasında sosyal mesafe gözetiliyor. Erlere etkili el temizliği eğitimi veriliyor.

Silah başı yapmadan önce "Koronovirüse Karşı Alınacak Tedbirler İstasyonu"nda rütbeli personel tarafından bilgilendirme yapılıyor. Yemekhanelerde masaların araları birer metre açılıyor. Erler, her masada bir kişi oturuyor.

Tırtıllı Araç Sürücü Er Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Taner Yılmaz, bir evladın ne kadar zorlukla yetiştirildiğini bildiklerini söyledi.

Tüm bu tedbirlerin ardından üniformalarını giyen göz bebeğimiz Mehmetçiğimiz, Vatan Nöbetinde de, Koronaya karşı da mevzide.

ulusal.com.tr

mehmetçik koronavirüs