IŞİD, Türkiye'yi NATO savunmasına mecbur bırakacak!

ABD'deki haber kaynakları, IŞİD'in Türkiye'yi ABD ve NATO'ya daha da muhtaç hale getirdiğini belirtiyor.

IŞİD, Türkiye'yi NATO savunmasına mecbur bırakacak!

ABD’de yayınlanan iki farklı makalede önümüzdeki günlerde, Türkiye’nin IŞİD karşısında NATO’nun savunmasına ihtiyaç duyacağını ifade edildi.

USA Today’de Denis Ross imzası ile yayınlanan haberde, Türkiye, Suudi Arabistan ve Ürdün’ün, IŞİD’in bir yandan eylemlerinden tedirgin oldukları, diğer yandan örgütü İran’ın etkisini kıran bir kuvvet olarak gördükleri öne sürüldü. Haberde söz konusu ülkelerin IŞİD’e karşı bu nedenle sessiz kalmayı tercih ettikleri analizi yapıldı.

Aynı günlerde, Washington İnstitute adlı düşünce kuruluşunun, Feridun Sinirlioğlu’nun ABD ziyareti sonrası yayımlanan raporunda, Türkiye’nin Ortadoğu politikasının iflas ettiği, AKP’nin bölgede son müttefiki olarak Barzani’nin Kuzey Irak’ının kaldığı ifade edildi.

Raporda, IŞİD’in Musul’u ele geçirmesi ile beraber, Iraklı ve Suriyeli Kürt gruplarla, AKP hükümetinin ilişkilerinin iyice sıklaşmasının beklendiğinin altı çizildi. Rapor, Türkiye’nin IŞİD saldırısı sonrası ABD ve NATO savunmasına daha da muhtaç kaldığını öne sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

türkiye abd nato ışid