'Siyasi cinayet' iddiasına soruşturma: Kılıçdaroğlu ifadaye çağırıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''siyasi cinayet'' iddiaları ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise başsavcılığa gönderdiği yanıtta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadesine başvurulması halinde Kılıçdaroğlu’nun savcılığa gideceği belirtildi.

'Siyasi cinayet' iddiasına soruşturma: Kılıçdaroğlu ifadaye çağırıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasi cinayetler'' olabileceği iddiası nedeniyle savcılığa çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler işlenebileceği'' yönündeki iddialarının ardından soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Başsavcılık Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı. Başsavcılığın talebine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik yazılı olarak yanıt verdi. Çelik, ''Soruşturmanın aydınlatılabilmesi için tehdit söylemlerinin muhatabı konumundaki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın beyanlarının alınması gerekli.'' dedi.

Avukat Çelik yanıtında Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu'na yönelik söylediği bu sözleri hatırlattı. Ayrıca yine Erdoğan’ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik kullandığı ''Daha neler olacak neler'' şeklindeki ifadelerine de mektupta yer verdi. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ''siyasi cinayetler ve tehditler'' tartışmasının dayanağını oluşturduğunu savundu.

Bu nedenle CHP Genel Başkanı’nın avukatı Celal Çelik, önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadesinin alınmasını talep etti. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın ardından yazılı ifadesini Başsavcılığa göndereceğini belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da ''Siyaseti cinayetlere ilişkin duyumlar alıyoruz'' açıklaması yapmıştı. Başsavcılık, Aydın'ın da bilgisine başvurmak üzere adliyeye davet etti. İddiaya göre Koray Aydın, Pazartesi günü telefon üzerinden savcılığa dönüş yapacak.

chp İyi Parti soruşturma tehdit kılıçdaroğlu savcı celal çelik siyasi cinayetler siyasi cinayetler iddiası siyasal cinayetler siyasi cinayet nedir türkiyede siyasi cinayetler siyasi cinayetler olabilir siyasi cinayetler soruşturması