MEB o dilekçede imzası olan 3 kişiyi görevden aldı

Sert tepkiler geldi, AKP görüşünü yumuşattı. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına ilişkin temyiz dilekçesinde imzası bulunan 3 kişiyi görevden aldı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik dilekçedeki "Türkler ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur" ifadeleriyle başlayan paragrafın MEB'in görüşünü yansıtmadığını söyledi, "paragraf kaldırılacak" dedi. Ancak "papağan gibi, faşizm uygulaması" gibi benzetmeler, Çelik'in "kaldırılacak" dediği paragrafta yer almıyor. Kamuoyunda "yeni dilekçede bu ifadeler korunacak mı? sorusuna yanıt aranıyor.

Muhalefet sert eleştirmiş, sendikalardan tepki yağmıştı. AKP ise tepkileri yumuşatma hedefinde.

Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Gelen tepkiler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı kısmi bir adım attı. Danıştay kararına ilişkin temyiz dilekçesinde imzası bulunan 3 kişiyi görevden aldı.

Görevden alınma gerekçesi de açıklandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in iddiasına göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın haberi olmadan bazı paragraflar dilekçeye eklendi. Söz konusu paragrafta Türklerin ulus bilincine en geç ulaşan topluluk olduğu iddia ediliyordu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, yalnızca Türklerin milletleşme süreci ile ilgili olan paragrafın kaldırılacağını kaydetti. Ancak MEB'in dilekçesinde "papağan gibi, faşizm uygulaması" gibi benzetmelere farklı bir paragrafta yer almıştı.

MEB'in hamlesinin ardından Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamalar "ek beyan" şeklinde mahkemeye sunulacak. Ancak, yeni beyanda "papağan, faşizm" gibi skandal ifadelerin yer alıp almayacağı merak konusu.

ulusal.com.tr

meb