Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Suriye ile Türkiye’nin çıkarları birebir örtüşüyor

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye’yle Türkiye’nin çıkarlarının birebir örtüştüğünü ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte hem kendi çıkarları hem de bölge çıkarları açısından Rus ve İranlı yetkililerin önerilerine kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Suriye ile Türkiye’nin çıkarları birebir örtüşüyor

Lübnan’ın el Binaa gazetesine konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin yaşadığı siyasi, askeri, diplomatik ve ekonomik çıkmazlara dikkat çekerken, Türkiye’nin başına gelen bu felaketlerin Suriye’ye karşı başlatılan evrensel saldırıya bulaşmış olmasından dolayı kaynaklandığını savundu. Mikdad ayrıca Rusya ve İran’ın Türkiye’nin bu zor sürecinde kendisine yardım eli uzatmak istediğini ve Türkiye’nin bu yardım elini geri çevirmemesi halinde bölgede yeni bir sayfa açılacağının altını çizdi.

Suriyeli Bakan Yardımcısı “Türkiye’yle ilişkiler yakın gelecekte düzelir mi?” sorusu üzerine Mikdad, Rusya ve İran’ın Suriye kriziyle ilgili olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini ve bu çabalarını Suriye’yle birlikte koordineli bir şekilde gerçekleştirdiklerini dile getirirken, Suriye ve Suriyelilerin birliğinden yana çözüm odaklı bir Türkiye’yi de Rusya, İran ve Suriye’nin bulunduğu bir masada görmenin kendilerinden yana bir sakıncası olmadığını söyledi.

Mikdad, Suriye’nin birliğini kabul eden farklı görüşte gruplarla da koşulsuz masaya oturup, diyalog sürecini başlatabileceklerini ilgili tüm taraflara bildirdiklerini de sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

suriye