İsrail'e karşı 4'lü ittifak

İsrail’in Filistin topraklarındaki işgallerine karşı Filistin, Fas, Ürdün ve Katar ortak hareket edecek. Fas Kraliyet Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Dört ülkenin Dışişleri Bakanları İsrail’in uzlaşmaz tutumu ve ihlallerine karşı görevlendirilmiştir” denildi. İsrail son olarak Müslüman olmayanların ibadet etmesinin yasak olduğu Mescid-i Aksa'yı işgal etmişti.

İsrail'e karşı 4'lü ittifak

Filistin, Fas, Ürdün ve Katar, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgallerine karşı ortak hareket etme kararı aldı.

Açıklama Fas Kraliyet Divanı tarafından yapıldı. Açıklamada dört ülkenin Dışişleri Bakanlarının İsrail'in Filistin’deki uzlaşmaz tutumu ve uluslararası kararlara aykırı tavrına karşı mücadele etme konusunda görevlendirildiği belirtildi.

Aynı zamanda Fas Kralı 6. Muhammed'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Katar Emiri Temim bin Hamad El Sani ile telefonla görüştüğü bilgisine yer verildi.

Yazılı açıklamada İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölme hedefiyle işlediği ihlaller de kınandı.

İsrail güvenlik güçleri, Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeni ile pazar günü Mescid-i Aksa'yı işgal etmişti. İçerde ibadet eden Filistinli Müslümanlar ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle zorla dışarı çıkartılmıştı. Mescid’i Aksa'da müslüman olmayanların ibadet etmesi yasak.

ulusalkanal.com.tr