Tayyip Erdoğan: Bunlar korkup kaçar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden olayın ardından özel güvenlik sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi. Romanya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, güvenliğin emniyet tarafından sağlanması gerektiğini belirtti.

Tayyip Erdoğan: Bunlar korkup kaçar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Slovenya, Slovakya ve Romanya gezisinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Çağlayan'daki İstabul Adalet Sarayı'nda yaşanan olaydan sonra özel güvenliği tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

"Büyük ihtimalle hükümet konuyu masaya yatıracaktır." diyen Erdoğan, emniyetin adalet saraylarına yönelik bir koruma teşkilatı oluşturması gerektiğini söyledi. Özel güvenlik şirketlerinin kurulmasının şüpheli olduğunu belirten Erdoğan, "Özel güvenlik kaldırılmalıdır. Çünkü, özel güvenlik teşkilatlarının birçok yerde hangi amaçla kimler tarafından, nasıl kuruldukları hepsi soru işaretidir. Bunlar olaylara zaten müdahale edemez. Korkar, kaçar." ifadelerini kullandı.

Özel güvenliğin sadece adliyelerden değil bir çok kurumdan kaldırılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, hükümete bu teklifi götüreceğini söyledi.

Erdoğan, adliyeye girişte avukatların aranması gerektiği tezini de yineledi.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan çağlayan adliyesi