Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Terör örgütleriyle ittifak kuranlar için yolun sonu gözükmüştür

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik kararlılık sürerken terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye dönük de yeni dosyalar da yolda. Açıklama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Yeni dosyalar gelebilir, yaptıkları her şey suç” dedi. Erdoğan HDP üzerinden CHP'ye de yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Terör örgütleriyle ittifak kuranlar için yolun sonu gözükmüştür

HDP ile ilgili yeni dosyaların gelmesinin an meselesi olduğunu belirtti, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin “şeffaf ittifak” açıklamalarını değerlendirdi. Terörist başı Öcalan’a selam gönderilen kongrede suç işlediğini ifade eden Erdoğan, yargı sürecinin hızlı işleyeceğini vurguladı. Erdoğan, HDP’ye ilişkin “yeni dosya gelebilir” açıklamasını yaptı.

“HDP İLE İLGİLİ YENİ DOSYALAR GELEBİLİR”

"Durmadan genel başkanları değişiyor. Biri gidiyor biri geliyor. Bitmedi, bundan sonra da olur çok kısa zaman içerisinde. Çünkü bunların yargı ile olan süreçleri çok yoğun işleyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir. Çünkü her şey ortada. Yaptıkları her şey suç."

Erdoğan partisinin grup toplantısında da HDP CHP'yi eleştirdi.

Erdoğan, "CHP yönetimi kurduğu gizli ittifakları gizlemeye çalışıyor. Elbette siyasette ittifaklar vardır ve meşrudur. Meşru olmayan bu işi gizli ucu saklı yapmak, özellikle terör örgütlerine çıkacak şekilde olandır. CHP'nin başını çektiği ittifak blokunun bir diğer partideki sıkıntıların da arttığı anlaşılıyor. Terör örgütüyle gizli saklı yol yürürsen, bunun bedelini isterler." ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerde görev alan HDP’lilere de dikkat çekti Cumhurbaşkanı.

Erdoğan, "Pek çok CHP belediyesinin yönetiminde bölücü terör örgütünün güdümündeki parti tarafından tayin edilmiş kişiler görev yapıyor. Bize düşen görev CHP’li belediyelerdeki bu ihanetleri yolsuzlukları takip edip milletimizin huzuruna çıkarmaktır. Bölücü terör örgütünün güdümündeki partinin elindeki belediyeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın gündeminde FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik tartışmalar da vardı Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yaptığı telefon görüşmelerine dikkat çekti. Bu görüşmelerden çıkacak HTS kayıtlarına işaret etti.

“AÇIKLANDIĞINDA KEL GÖRÜNECEK”

Erdoğan, "Konseyin şu anda içinde olup dedikoduları yapılanlarla alakalı zannediyorum bu kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye’de çok daha farklı bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Bu adımlar da atılacaktır. Böyle şu anda bazı şeyler açıklanmıyor diye her taraf süt limandır zannedilmesin. Açıklandığı anda zaten artık kel görünecektir." diye konuştu.

ulusal.com.tr

chp erdoğan