Antalya'da şiirler, türküler birlik ve beraberlik için söylendi

Azerbaycan’dan, Çin'in Uygur Özek Bölgesi'den Türkiye'ye gelen Avrasyalı şair, yazar ve akademisyenler Antalya Beldibi’nde biraraya geldi. Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu’nun düzenlediği 9. Uluslararası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması’nda şiirler, türküler ve makaleler, birlik ve beraberlik için dillendirildi.

Antalya’nın turizm bölgesi olan Beldibi’nde şiirler ve türküler yükseldi.

17 ülkeden 256 Avrasyalı şair ve sanatçı 9. Uluslararası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması'nda en güzel eserlerini dile getirdi.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Açış konuşmasını yapan ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, ülkemizin içinden geçtiği sürece dikkat çekerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

Genel Başkan Ünal, etkinliğe 17 ayrı ülkeden katılım olduğu bilgisini verdi. 6 ay önce kurulan Federasyonun da dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Ünal, Federasyonun amaçlarını ve hedeflerini anlattı. ASKEF’in 2017’nin hemen başında bir ilke imza atacağını, 22 Türk dünyası ülkesinin milli kıyafetlerinin defilesini yapılacaklarını duyurdu.

Etkinliğe, sayısız esere imza atmış, 200’ü TRT repertuarında 100 tanesi ses sanatçıları tarafından albümlerde seslendirilen Yalçın Benlican, Azerbeycan Yazıcılar Birliği'nden Arife Aliyeva, şiir kitabı 4 dile çevrilmiş Prof. Dr. Firuze Memedi ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Çin'in Uygur bölgesinden Mücahit Kaşkarlı’nın tamamını ezbere bildiği İstiklal Marşı'nı okuyuşu katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Her katılımcıya belgelerin takdim edildiği etkinlik, şiirler ve türküler eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr