ABD'den Menbiç açıklaması

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi korumak için Türkiye'ye karşı Menbiç'e askeri yığınak yapan Amerika, "Menbiç'te gerginlik yaşanmasını istemiyoruz" açıklaması yaptı. "Durum zaten yeterince gergin ve hareketli" diyen Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, tarafların IŞİD'e yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye karşı Menbiç'e askeri yığınak yapan Amerika'dan "Menbiç'te gerginlik yaşanmasını istemiyoruz" açıklaması geldi.

Açıklamayı Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner yaptı. Trump yönetimi dönemimin ilk basın toplantısında konuşan Toner, Menbiç'teki son durumu değerlendirdi.

Toner, son dönemde hareketliliğin artığı Menbiç hakkındaki sorulara "El Bab'ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise IŞİD ile mücadele" yanıtını verdi.

Bölgede gerginlik yaşanmasını istemediklerini belirten Toner, "Küçük bir alanda birden fazla gücün olduğu zamanlarda gereksiz veya istem dışı gerginliğin yaşanmamasını istiyoruz. Durum zaten yeterince gergin ve hareketli." açıklaması yaptı. Bütün taraflara IŞİD'e yoğunlaşmaları gerektiği mesajını yolladıklarını söyleyen Amerikalı sözcü, "Koalisyon müttefiklerimiz ve ortak güçlerle yakın koordinasyon içinde olmaya devam edecek. Ortak hedefimiz IŞİD olacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd pkk suriye pyd menbic