“Devlet çıkar çetelerinin elinde mafyalaşmıştır“

İP Öncü Kadın Üyeleri Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonunu Protesto Etti. Öncü Kadınlar, Bu Sistemden Kurtulmak İçin Aslanlı Yol'u İşaret Etti.

“Devlet çıkar çetelerinin elinde mafyalaşmıştır“

İşçi Partisi Antalya Öncü Kadın üyeleri AKP iktidarını sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna tepki gösterdi. Kışlahan' da bir araya gelen Öncü Kadınlar, boş ayakkabı kutularından kasa yaptılar. Öncü Kadın adına konuşan Hikmet Özkaya, Yaşananların basit bir yolsuzluk olayı olmadığını, Devletin çıkar çetelerinin elinde mafyalaştığını belirtti. "Bu pisliklerin arkası gelecektir" diye konuşan Özkaya, bugün vatanseverlere düşen görevin ise Aslanlı Yolda yürüyen milyonlarla birleşmek olduğunu söyledi. "Dört bakan yetmez, hükümet istifa etmeli" diyen Özkaya, Atlantik ötesinden yönetilen tertiplere son vermek ve irine dönüşmüş bu sistemden kurtulmak için derhal güç birliği yapılması gerektiğini vurguladı. Pisliğe bulaşmış kasaları reddettiklerini söyleyen Özkaya boş ayakkabı kutularından oluşan kasayı tekmeleyerek devirdi.

İşçi Partililer eylem boyunca ‘Hükümet İstifa’, ‘Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak’, ‘Hükümet İstifa, Tayyip Yüce Divana’ ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganlarını attılar.

Açıklamanın ardından dev ‘Hükümet İstifa’ pankartının arkasında Kapalı Yol Halk Bankasının önüne yürüyen İşçi Partililer boş ayakkabı kutularını bankanın önüne bıraktı. Buradan yurttaşlara seslenen Özkaya, satılan bankaların, milli hükümet kurulduğunda geri alınacağını söyledi. Bir süre banka önündeki eylemini sloganlarla sürdüren İşçi Partililer, ayakkabı kutularını çöpe attıktan sonra alandan ayrıldılar.

Haber: Devrim Dönmez- Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr