Perdeyi bilirkişi aralayacak

Eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümüne ilişkin dosyada önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Oktay'ın ölümüne ilişkin bütün eşyaları bilirkişi incelemesine gönderdi.

Perdeyi bilirkişi aralayacak

Özel Harekat Daire Başkanı iken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Behçet Oktay'ın ölümüne ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

Dosyanın tek sanığı olan Halil Kesici hakkında Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararı ile ilgili tebliğnamesi beklenen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Oktay'ın hayatını kaybettiği olay anına ait eşyalar bilirkişi incelemesine gönderildi.

Oktay'ın üzerindeki elbileseleri, çamaşırları, iki adet silahı ve saatinin de yer aldığı bütün deliller bilirkişi tarafından tekrar incelenecek. Bilirkişi olarak, bu alanda pek çok çalışmada yer alan Ulusal Kriminal Büro görevlendirildi. Araştırmanın özellikle "derinlemesine ve çok yönlü projeli" yapılması istendi.

Ulusal Kriminal Büro'dan yapılan açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı merhum Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili hdisenin derinlemesine ve çok yönlü projeli inceleme talimatı alınmıştır. Hadise her ne ise tam ve gerçek olarak mutlaka deşifre edilmiş olacaktır" denildi. Uzmanların çok ayrıntılı bir çalışma başlattığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan basında, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yerel mahkeme hükmünün onanması yönünde tebliğname sunduğu" iddia edilmişti. Bu iddianın gerçek olmadığı, Başsavcılık tebliğnamesi için bilirkişi raporunun beklendiği öğrenildi.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü, intihar mı, cinayet mi tartışmalarına neden olmuştu. Oktay, kumpas davalarında kullanılan mühimmatların Poyrazköy, Zir vadisi ve Gölbaşı gibi bölgelere nasıl gömüldüğü konusunda savcılığa ifade vermeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

Haber: Naci Eriş

ulusalkanal.com.tr

açıklama yargıtay bilirkişi arama Başkanı Behçet Oktay