New York Times'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "edepsizlik, alçaklık ve adilikle" suçladığı New York Times gazetesinden yanıt geldi. Gazetenin Sözcüsü sözcüsü Eileen Murphy, haberimizin arkasındayız" dedi.

New York Times'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerle itham ettiği New York Times gazetesinden yanıt geldi. Gazete yönetimi, "IŞİD haberlerimizin arkasındayız" dedi.

Gazete, son 3 gün içinde birinci sayfadan verdiği 2 haberle, AKP Hükümeti'ndan bazı yetkililerin IŞİD'in kaçak petrolünden kazanç sağladığını ve Ankara'nın Hacıbayram ilçesinden IŞİD'e yoğun katılım olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

New York Times'ın sözcüsü Eileen Murphy (Aylin Mörfiy), "Sorgulanan iki hikâyemiz de doğru bir şekilde hazırlanmış ve sağlam kaynaklara dayanmaktadır. Hikâyelerimizin kendi kendilerine yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından gazetenin internet sayfasında, "Hacıbayram'dan IŞİD'e terörist akını" haberini hazırlayan muhabir Ceylan Yeğinsu’nun kaleminden, haberin perde arkasını aktaran geniş bir öykü daha yayınlandı.

"Bir uluslarası gazete benim ve Sayın Başbakan'ın Hacıbayram Camii'nde namazdan çıkarken çekilmiş fotğrafımızı kullanıyor. Altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden terörist devşirdiğini yazıyor"

New York Times, haber için kullandığı fotoğrafı ise, Erdoğan'ın sözleri üzerine değiştirdi. Bir düzeltme metni de yayınlayan gazete, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu Ağustos’ta bir camiden çıkarken gösteren fotoğraf yanlışlıkla yayımlanmıştır. Ne o cami ne de Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin, haberde anlatılan IŞİD savaşçılarının örgüte kazandırılmasıyla ilgisi vardır" dedi.

ulusalkanal.com.tr