Plastik atıklar 'minik dostlara' yuva oldu

Plastik atıklar sokaktaki dostlarımıza yuva oldu. Plastik Sanayicileri Derneğince yürütülen proje kapsamında, 300 tonu aşkın plastik atık geri dönüştürüldü. Yuva haline getirildi. Projeyle bu güne kadar bin 700 köpek ve 300 kedi kulübesi üretildi.

Plastik atıklar 'minik dostlara' yuva oldu

Plastik atıklar yuva oldu. Sokaktaki minik dostlarımız yuvalarına kavuştu.

Plastik Sanayicileri Derneği tarafından bir süredir ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi’ hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 300 tonu aşkın plastik atık geri dönüştürüldü. Sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlandı.

Projeyle bu güne kadar bin 700 köpek ve 300 kedi kulübesi üretildi. Üretim için geri dönüştürülmüş ham maddelerin kullanılmasıyla 280 bin dolarlık tasarruf imkanı sağlandı.

Ayrıca, orijinal ham madde kaynakları korunarak 300 tonu aşkın plastik atığın gömülmesinin ya da yakılmasının önüne de geçildi.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı verilerine göre, dünyada her yıl 300 milyon ton plastik atık meydana geliyor. Türkiye'de ise kişi başına düşen plastik tüketimi giderek artıyor. Geçen yıl 90,1 kilograma yükseldi. Bu nedenle, plastik kirliliğinin önlenmesinde geri dönüşüm büyük önem taşıyor.

ulusal.com.tr