Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı! 23 kişi aranıyor!

Cemaat örgütlenmesine yönelik Konya merkezli operasyonda 5 kişi tutuklandı. Yurt dışında oldukları belirlenen 9'u polis 12 şüpheli ile birlikte toplam 23 kişi aranıyor.

Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı! 23 kişi aranıyor!

Konya merkezli cemaat operasyonda mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 5'i tutuklandı.

F tipi örgüte yönelik operasyonda 5 kişi çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı. Polis müfettişliğinden ihrac edilen eski 1'inci sınıf emniyet müdürü Anadolu Atayün ve f Tipi bir eğitim kurumunun eski genel müdürü Hasan Ç. de cezevine gönderilen isimler arasında. Anadolu Atayün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını yürüten tutuklu polis şefi Yurt Atayün'ün de ağabeyi.

Konya Sulh Ceza Hakimliği tutuklanması talep edilen 13 kişi için de adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi. 19 ilde gerçekleştirilen Konya merkezli operasyonda 66 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan 25 kişi emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. 'Fethullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek'ten yakalama kararı çıkarılan 23 kişi ise aranıyor. Hakkında yakalama kararı çıkarılan kaçak şüphelilerden 3 avukat ve 9 işadamının 12 kişinin yurt dışında olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden eski Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun dosyasının mevzuat gereği ayrılacağı belirtildi. Tuzcu HSYK'dan izin alınarak diğer şüphelilerden ayrı yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr