5 asırlık hastane tarih yazılıyor

Sağlık çalışanları 1 Mayıs’ta da görevlerinin başında. Biz ise onlar sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz. Tüm özverisiyle çalışan doktorlar ve hemşireler, koronavirüs ile mücadelede ön cephedeler. Şimdi o sağlık ordusunun bir gününü getiriyoruz ekranlarınıza...

5 asırlık hastane tarih yazılıyor

Onlar 1 Mayıs’ları çalışarak geçiriyor. Tek gayeleri sağlığımız… Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği başarılı sınavda rolleri de büyük. Burası 5 asırlık Haseki Darüşşifası. İlk Kovid-19 hastası bu hastanede kabul edildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19’a karşı Türkiye’nin kalelerinden. İçindeki sağlık ordusu ise ailemizden…

Ön cephede mücadele eden hastane bir sağlık çalışanını da kaybetti.

Ancak ilk günden beri sürece hazırlar. Yoğun Bakım Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Öznur Şen yapılan hazırlıkları anlattı.

Peki, günlerini nasıl geçiriyorlar? Mücadelede fedakârlığın sembolü haline gelen sağlıkçılar çalışmalarını hummalı bir şekilde yürütüyor. Sağlık çalışanları tüm hastalara karşı görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Bizler için çok değerli olan hayatlarını da korumayı ihmal etmiyorlar.

Özel giysilerini giyiyorlar maskelerini ve gözlüklerini takıyorlar… Artık göreve hazırlar…

Yoğun bakım ünitesi dâhil 700 yatak kapasiteli hastanenin yüzde 85’e yakını Kovid-19 tanısı olanların tedavisi için ayrıldı. Hastanenin Klinik Mikrobiyoloji Kliniği İdari Sorumlusu Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Pehlivanoğlu, tedavi sürecinde yaşadıkları zorluklara değindi.

Ve hemşireler… Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Merve Çakar, hastaların kendini rahat hissetmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Türkiye’nin koronavirüse karşı savaşı sürüyor. Veriler, zafer umudunu artırıyor. Başhekim Doç. Dr. Mehmet Mesut Sönmez ise uyarıyor; “Vakaların azalması tehlike geçti anlamına gelmiyor.”

ulusal.com.tr

koronavirüs 1 mayıs Sağlık Çalışanları