15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın uçağının bulunamama nedeni açıklandı

Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde FETÖ’cülerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bulamama nedenini açıkladı. Atılgan Eskişehir’deki hava harekat merkezinin uçakların nerede olduğunun tespit edilmesine yardımcı olan "hava resmini" yayımlamadığını söyledi.

15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın uçağının bulunamama nedeni açıklandı

Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, darbe girişimi gecesinde darbecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağını neden bulamadıklarını açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Atılgan, Eskişehir Hava Harekât Merkezi’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağını ait “hava resmi”ni yayımlamadığını söyledi.

"HAVA RESMİ ÇOK KRİTİKTİ: Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın verdiği emirlerden biri 'hava resmini hiçbir yerde yayınlamayın' emridir. Çok kritik bir emirdi bu. Çünkü Eskişehir’deki harekat merkezi bu hava resmini yayınlasa isyancılar bilecek ki bu uçak Cumhurbaşkanının uçağı. İsyancılar ellerindeki bütün imkanlarla Cumhurbaşkanını düşürmek için gayret göstereceklerdi."

Hava resmi havada bulunan uçakların yerlerini ve tiplerini haritaya işliyor ve ardından bu resmi tüm birliklere gönderiyor.

Hava resmi yayımlansa dahi FETÖ’cü teröristler Erdoğan’ı taşıyan uçağı düşüremeyecekti. Zira teröristlerin kullandığı uçaklarda yer bombardımanı için kullanılan mühimmatlar var.

Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan “Havada uçakları düşürmek için ayrı bir füze gerekir. Bomba ile uçağı düşüremezsiniz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

15 temmuz erdoğan uçak