'Cömert komutan'dı

Peki Servet Cömert kimdir? Kıbrıs'ta EOKA terörü altındaki karanlık günlerden Barış Harekatı'na, Isparta Komando Okulu Komutanlığı'ndan, askeri okullarda öğretmenliğe kadar pek çok yerde görev aldı. Emekliğinde de vatan mücadelesini bırakmadı. İşçi Partisi'nde pek çok kademede görev yaptı. Servet Cömert, Diyarbakır'da topraksız köylünün de, özelleştirmeye karşı emekçinin de sesiydi.

Servet Cömert... Kah Kıbrıs'ta Türk halkının yanında, kah Diyarbakır'da topaksız köylünün omuzu başında...

Yaşamını yitiren Emekli Tuğgeneral Servet Cömert, hayatını vatan mücadelesine atamış bir isimdi.

Cömert'in mücadele dolu meslek hayatı, Kıbrıs'ta başladı. Henüz genç bir subayken, EOKA terörüne karşı Kıbrıs'a gitti. Kıbrıslı Türklerle omuz omuza çalıştı. Ada'daki Türkleri örgütleyen Servet Cömert, Kıbrıs Barış Harekatı'nda da önemli görevler üstlendi.

Her görevden alnının akıya çıkan Servet Cömert'in Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı yaptı. Binlerce komando onun döneminde yetişti.

1992 yılında Tuğgeneral rütbesiyle emekli olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, emeklilik yıllarında da Milli Güvenlik Akademisi ve Harp Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak hizmet etti. Özelleştirmenin ülkeye zararlarını daha muvazzaf bir askerken yaptığı çalışmalarla anlattı.

2006 yılında İşçi Partisi'ne üye oldu, "yanlış anlaşılır" diye öğretim görevliliği görevinden istifa etmek istedi. Ancak, Harp Akademisi yönetimi bu talebini reddetti.

Hayatının her döneminde mücadelenin en ön saflarında yer aldı. 2006'da İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlendi. Diyarbakır Bismil Cumhuriyet köyündeki ağalığa karşı verilen mücadelede köylünün hemen yanındaydı.

Şanlıurfa'da topraksız köylü mücadelesine destek verdi.

ye karşı verilen mücadelede işçilerin de yanında oldu.

İşçi Partisi Ulusal Strateji Merkezi'nin başkanlığını yürüttü. Cömert, Balyoz kumpasına karşı silah arkadaşlarını asla yalnız bırakmadı.

Çalışmalarının yanı sıra, hem mütevazı kişiliğiyle tanındı. Yürüme zorluğu çekmesine rağmen, asla özel araç kabul etmedi. Görevine hep bastonuna yaslanarak, otobüsle gidip geldi.

ulusalkanal.com.tr