7 aylık karmaşa sona erdi
İstanbul "Askeri Casusluk" kumpasına bakacak mahkeme belirlendi. Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından 7 aydır süren yetki kargaşası sona erdi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi dosyaya İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakmasına karar verdi. Mahkemenin ilk gündemi aylardır değerlendirilemeyen yeniden yargılama başvuruları olacak.
43 subay ve TÜBİTAK görevlisinin hüküm giydiği İstanbul "Askeri Casusluk" davasına bakacak mahkeme belli oldu.
Özel görevli mahkemelerin kapatılmasını ardından 7 aydır süren yetki karmaşası sona erdi. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, İstanbul "Askeri Casusluk" davasına İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakmasına karar verdi.
28 Ekim tarihli Yargıtay kararına; davanın temel dayanağı olan imzasız dijitallerin "Kadıköy'deki bir adreste bulunması" gerekçe gösterildi.
Nisan ayında başlayan Ekim ayının sonunda tamamlamasıyla dosya kapsamında 7 aydır karara bağlanmayan talepler gündeme geldi. İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ilk olarak yeniden yargılama taleplerini değerlendirecek.
Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre mahkeme heyeti, Yagıtay kararının ardından UYAP sisteminde dosyanın tekrar açılması bşavuruda bulundu.
Özel Görevli Mahkemelerin kapatılmasının ardından dosya önce İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ardından da "yetkisizlik" nedeni ile Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Kocaeli mahkemeleri de aynı gerekçe ise dava dosyasını İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etmişti. Bu mahkeme de "biz yetkili değiliz" kararı verince konu Yargıtay'a taşınmıştı.
Anayasa Mahkemesi'nde de 10 aydır karar bekleyen dava kapsamın 6 kişi tutuklu ve 37 kişi hakkında da yakalama kararı var.
Haber: Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr