Hedef: Ulusal Haber Ajansı kurmaktır

Ulusal Kanal önümüzdeki zor dönemlerde, habercilik açısından ve halk açısından görevlerini tam olarak yerine getirmek için Eylül ve Ekim aylarına dönük çalışmalarını hızlandırdı.

Hedef: Ulusal Haber Ajansı kurmaktır

Ulusal Kanal önümüzdeki zor dönemlerde, habercilik açısından ve halk açısından görevlerini tam olarak yerine getirmek için Eylül ve Ekim aylarına dönük çalışmalarını hızlandırdı.

Ulusal Kanal yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bedri Gültekin, bu anlamda kırk ilde ulusal gönüllüler toplantısı gerçekleştirdiğini ifade etti. Gültekin, bu toplantılardan sonra şu düşüncenin netleştiğini belirterek “ Ben toplantılara başlamadan önce ne kadar ulusal gönüllüsü yapılabilir meselesinde net değildim. Ama kırk ilde toplantılar sonucunda 20 bin ulusal gönüllüsünün olacağı düşüncesinin son derece makul olduğu kanısına vardım.” dedi.

Gültekin, hedeflerinin halka doğru haberlerin aktarılması olduğunu, bunun için de “ Var olan 10 il temsilciliğinin 40 ile çıkarılması, 130 muhabir ağının ise 400 çıkarılması, bunun yanı sıra bütün illerimizde muhabir ve Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesinin yararlanacağı bir Ulusal Haber Ajansını yaratmaktır. Hem Ulusal anlamda hem de uluslararası alanda bu ajansla her yere doğru, gerçekçi haberlerin ulaşmasını sağlamaktır.” dedi.

Güney illerindeki Hatay, G.Antep ve son olarak K.Maraş’ta ulusal gönüllüler toplantısını gerçekleştirdi. Yeni Saray Lokantası’nda gerçekleştirilen toplantıya havanın sıcak olmasına rağmen katılım beklenenin üzerinde oldu. Toplantı sonrası ise onlarca Ulusal Gönüllüsü oldu. Yıl sonuna kadar hedeflerinin ise yüzün üzerinde gerçekleştireceklerini ifade ettiler.

Toplantı yapılan illerde ulusal kanal temsilcilikleri, yönetim kurulları oluşturularak çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Gültekin, Ulusal Gönüllüleri toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Kürt meselesindeki düşüncelerini de ifade etti. Tayyip Erdoğanları uyararak “Tayyip Erdoğan hangi anlaşmayı yaparsa, yapsın, hangi sözü verirse versin, Yapılan anlaşmanın, verilen sözün hayata geçirileceği bir gün gelecektir. Özerk Kürdistan sınırı çizilirken, Türk ordusu ve Türk milleti ile savaşmadan bu olmaz. AKP’nin politikaları bu noktaya doğru gitmektedir.” dedi. Gültekin devamla Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin düşüncelerini şöyle açıkladı. “Biz millete dönüp, bu adaylar senin adayların değil, bu seçim gayri meşrudur. Haziran ayaklanmasında olduğu gibi ‘Ayağa kalk ve kendi kaderini kendin belirle.’ demeliyiz. Haziran ayaklanması meşru yollardan kendi yöneticilerini belirlemek isteyen halkın, yollarının kapandığını gördüğü için, yılların sorunlarının bir patlaması idi ve şöyle bir patlamaydı; Rastgele, başıbozuk, akılsızca değil, son derece akıllı ve bütün milleti birleştiren, doğru bir zeminde olan bir halk hareketi idi. Bütün milletin ortak taleplerini dile getirildiği, dünyaya örnek bir halk hareketidir.” diye konuştu.

Gültekin, Ulusal Gönüllüleri toplantısının kırk ilde yaptığını ve toplantıların olumlu geçtiğini Ulusal Kanal’ın doğru yayın politikasının halk tarafından desteklendiğini belirtti.

“Kahramanmaraş ilimizde kırkıncı toplantıyı yapıyorum. Başladığımda net fikirlerim yoktu. Toplantılarda katılanlara sordum, hedeflerine ilişkin düşüncelerini aldım ve bu sonuçlardan ise yıl sonuna kadar 20 bin gönüllü olabileceği düşüncesine vardım. Bu hedef gerçekçidir. Bakın Hatay’da bir MHP kurucusu 10 gönüllü yapacağını söyledi. Aydın’da bir doktor arkadaşa sordum, bana 50 gönüllü yapacağını söyledi. Bunlardan dolayı Ulusal Kanal’ın yeni anayasa yapacaklardı, Ulusal Kanal’ın yayını ile engellendi. Bu anayasayı yapamadılar. Türkiye’nin 170 yerinde Milli Anayasa toplantıları yapıldı ve millet tepkisi oluşturuldu. Haziran ayaklanmasındaki doğru politikalar, doğru simgelerle haklı bir zeminde yürütülmesindeki ulusal kanalın başarısını söyleyebiliriz. Halkın uzun yıllar eğitilmesinde önemli görevler yapan Ulusal Gönüllü olmayı hak eden bir kanaldır. Önümüzdeki zor dönemde de bu görevlerini yapacağından, Ulusal Gönüllüsü ağını genişletmeliyiz.” dedi.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi ulusal kanal mehmet bedri gültekin