Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Haziran 2023 Türkiye'nin seçim takvimidir''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'ndan gelen erken seçim çağrılarına bir kez daha kapıları kapattı. Seçimlerin normal tarihi olan 2023 yılında yapılacağını belirten Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak kararımız budur" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalan ve iftira tartışmaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Haziran 2023 Türkiye'nin seçim takvimidir''

Erken seçim çağrılarına kapıları kapattı. "Dostlar ittifakını" gündeme getirdikleri iddialar üzerinden eleştirdi.

- Neden rahatsız oluyorsunuz? ABD'de bir Dalton var, onunla dost olmadığımız için mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin zamanında yapılacağını söyledi.

- Haziran 2023, Türkiye'nin seçim takvimidir. Cumhur İttifakı olarak kararımız, ilan ettiğimiz tarih budur. Bu iş öyle sıradan bir iş değildir.

''BİLGİNİN DOĞRULUĞU BUNLARI ZERRE İLGİLENDİRMİYOR''

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katarlı öğrencilerin tıp fakültelerine sınavsız alınacağı iddialarına da sert tepki gösterdi.

- Yalan ve iftira bataklığına öylesine gömülmüş durumdalar ki önlerine gelen bilginin doğruluğu bunları zerre kadar ilgilendirmiyor. Yeter ki bunlar, amaçlarına bir adım daha yaklaşsın, sonuçta isterse ülke yıkılsın, millet perişan olsun, gençlerimizin hayalleriyle oynansın. Hiç önemli değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarında yapılan algı operasyonlarına da dikkat çekti.

- CHP’nin başını çektiği bu siyasi müsilaj, her türlü iftirayı, yalanı, çarpıtmayı, küresel boyutu da olan büyük bir medya ve sosyal medya ağıyla milletimizin üzerine adeta yağmur gibi yağdırmaktadır.

"ÜLKEMİZE YENİ BİR NEFES BORUSU AÇIYORUZ"

Erdoğan’ın gündeminde ilk kazması vurulan İstanbul Kanalı projesi de vardı.

- İstanbul boğaz trafiği, depreme hazırlık gibi sorunların çözümüne katkı sağlayacak bir eser olarak görüyoruz. Biz burada sadece bir kanal inşa etmiyoruz, İstanbul'a ve ülkemize yeni bir nefes borusu açıyoruz.

chp ak parti AKP kemal kılıçdaroğlu erken seçim millet ittifakı recep tayyip erdoğan cumhur ittifakı CHP Genel Başkanı erken seçim olacak mı