Veliler diken üzerinde! Okul hizmetlisi Şizofreni çıktı

Veliler diken üzerinde! Okul hizmetlisi Şizofreni çıktı

Derince Sabancı ve Ortakları İlkokulu’na iki hafta önce görevlendirilen kadrolu çalışanın şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı. Okul yönetimi ve aileler diken üstünde

Emrah Taştan'ın Bizim Kocaeli gazetesinde yer alan haberine göre, Derince’de faaliyet gösteren Sabancı ve Ortakları İlkokulu, ilginç bir görevlendirmeyle gündeme geldi. Okulda, iki hafta önce engelli kadrosunda göreve başlayan Süha B. isimli hizmetlinin şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı. Kısa bir süre önce kamudaki engelli kontenjanından faydalanmak üzere kamu işçisi olmak için başvuran B., İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Derince Sabancı ve Ortakları İlkokulu’nda görevlendirildi. B.’nin Kocaeli Devlet Hastanesi’nden yüzde 45 oranında engelli raporu bulunduğu ve dönem dönem hastaneye gittiği edinilen bilgiler arasında.

HERKES TEDİRGİN

Ancak şizofreni hastası olan Süha B.’nin ilkokulda görevlendirilmiş olması tartışma yarattı. Süha B.'nin çevresiyle-işiyle herhangi bir sıkıntısı olmadığı ve okulda görevini yapmak için çaba sarf ettiği belirtiliyor. İlkokula atanması tepkiye yol açan hizmetlinin hem yöneticilerde hem de ailelerde tedirginlik yarattığı öğrenildi. Gazetemize ulaşan bir veli, “Bir engelli vatandaşımızın topluma kazandırılmasını önemsiyorum ama şizofreni hastası bir insanın ilkokulda görevlendirilmesi yanlış. Veliler olarak çocuğumuza bir zarar verir mi endişesi taşıyoruz” diye konuştu.

ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, söz konusu çalışanın engelli kadrosundan okulda görevlendirildiğini belirtti. Çelik, “Söz konusu çalışanın durumunu, raporlarını İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirerek görüş isteriz. İl Sağlık Müdürlüğü, çalışanın sağlık durumunun okulda görevlendirmeye uygun olmadığını belirtirse, başka bir devlet kurumunda görevlendirmesi yapılabilir”

ulusalkanal.com.tr

bizim kocaeli emrah taştan