Meclis Kulisi’nde bulunan Atatürk’ün Mareşal Tablosu kaldırıldı

15 Temmuz’daki bombalı saldırıda ağır hasar alan TBMM'deki onarım çalışmasında Atatürk tablosu tartışması çıktı. Güvenlikten sorumlu AKP’li Meclis İdare Amiri Salim Uslu, onarımdan sonra üniformalı Atatürk tablosunun eski yerine asılmayacağını açıkladı. Uslu’nun açıklaması Meclis’ten Atatürk’ü çıkarmak için fırsatçılık olarak yorumlandı.

15 Temmuz’daki bombalı saldırıda ağır hasar alan Meclis’in yeniden onarım çalışmasında Atatürk resmi tartışması çıktı.

Atatürk’ün mareşal üniformalı tablosuyla gündeme gelen muhalefet kulisindeki loca, bombalardan zarar görmemesi iddiasıyla kaldırıldı.

Vekillerin “mareşalde görüşelim” sözleriyle ünlü olan, muhalefet kulisinin en önemli parçalarından birisi olan mareşal tablosunun tadilat sonrası yerine asılıp asılmayacağı netlik kazanmadı.

Güvenlikten sorumlu AKP’li Meclis İdare Amiri Salim Uslu, onarımdan sonra üniformalı Atatürk tablosunun eski yerine asılmayacağını söyledi.

Atatürk’ün Meclis’te yüzlerce sivil resmi varken üniformalı resminin oraya konmasının doğru olmadığını savunan Uslu, “o resim kışlada olur, Meclis’te olmaz” dedi.

Eğitim-İş Ankara bir Nolu Şube Sekreteri Hızır İnan, Uslu’nun açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mareşal tablosunun Kurtuluş Savaşı’nı simgelediğini belirten İnan, milli değerlere ihtiyaç duyulan bir dönemde bu uygulamanın manidar olduğu görüşünde.

Hızır İnan ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sürekli olarak başkomutanlık payesi yükleyenlerin, bu sıfatı Atatürk’ten almak istediklerini vurguladı.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr