İşte İBB'nin ölüm yolları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, düzeltmek için söz verdiği hafriyat döküm sahası yolları için henüz bir adım atmadı. Hergün yüzlerce kamyon şoförünün kullandığı bu yollar nedeniyle, şoförler ölüm tehdidi altında. 3 gün önce döküm yapmak için bu yolları kullanan kamyonlardan biri devrildi. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.

İşte İBB'nin ölüm yolları!

İşte İBB'nin ölüm yolları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İSTAÇ'a bağlı İmrahor hafriyat döküm sahasındaki bozuk yollar nedeniyle bir kamyon önce yan attı ardından da devrildi.

Moloz yüklü kamyonun toprak yollardaki derin çukurlardan biri nedeniyle devrildiği öğrenildi.

Şans eseri ölen yada yaralının olmadığı kaza, akıllara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği sözleri getirdi.

1 Nisan'da döküm sahasının bozuk yolları ve hafriyat döküm bekleme sürelerinin uzun olmasına tepki gösteren hafriyat taşımacıları 2 gün süren bir eylem yapmışlardı.

Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ Genel Müdürü Fahrettin Soran'dan taşımacılara bir görüşme talebi geldi. Aralarında bir heyet oluşturan taşımacılar da Soran ile bir görüşme yaptı.

Görüşmede belediye, hafriyatçılara İmrahor döküm sahasının yolarının düzeltileceğinin sözünü verdi. Hafriyat döküm sıralarında saatlerce süren boşlatım işlemini hızlandırmak için ise İmrahor'un içinde ve Bolluca'da bir döküm sahası olamk üzere 2 yeni saha açılacağını taahhüt etti.

Defalarca sorunlarının çözüleceğinin vurgulayan İSTAÇ Genel Müdürü, anlaşmaya varıldığının kanıtı olarak da heyetle bir fotograf çektirdi.

Birkaç gün sonra işlerde kısmen bir düzelme oldu ama bu durum çok sürmedi. Eylemin tamamen sonlandırıldığını gören belediye yetkilileri, sorunların çözümü için hiç bir adım atmadı.

Belediye'nin düzeltmediği bu yollar nedeniyle de 3 gün önce bir kamyon daha devrildi. Moloz yüklü olan kamyon, toprak ve derin çukurların da olduğu yolda daha fazla ilerleyemedi.

Tonlarca hafriyatın bulunduğu kamyon önce yan yattı daha sonra da tamamen devrildi. Kamyonda oluşan hasar görüntülere de yansıdı.

Durumu belediye görevlilerine anlatan taşımacılar, "yollar düzelicek" diye oyalandıklarını ifade etti.

Canı pahasına bu yollarda ilerlemek zorunda kalan kamyon şoförleri, döküm sahasındaki kötü yolları çektikleri video ile anlattı.

İşte o video:

Haber: Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr