Suriyeliler vatandaşlık değil, savaşın bitmesini istiyor

AKP hükümeti Suriyelilere vatandaşlık vermeyi planlarken ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler evlerine dönmenin hayalini kuruyor. Mardin'e yerleştirilen sığınmacılar, ülkelerine döneceği günü iple çekiyor. İzzeddin Şeho, “Bayramda evimizde olmak isterdim” derken Saffa Reşit ise “Vatanımızı özledik, keşke savaş bitseydi. Evlerimize dönmeyi hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler vatandaşlık değil, savaşın bitmesini istiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklamıştı ancak onların tek dileği vatanlarına dönebilmek.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak, Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacılar, Ramazan Bayramı'nı buruk geçiriyor.

Bayramı memleketlerinden uzakta kutlayan Suriyeliler bir an önce savaşın bitmesini istiyorlar, ülkelerine döneceği günü iple çekiyorlar.

8 çocuk babası Şeho, "Suriye'deki bayramlar bizim için çok daha güzeldi. Bayramda evimizde olmak isterdim" derken Saffa Reşit ise vatanını özlediğini, savaşın bitmesini ve eve gitmek istediğini söyledi.

Gezva Temo da, savaşın sona ermesi durumunda ülkelerine döneceklerini belirtti.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi Müdürü Leyla Onur Yanar, ÇATOM olarak Suriyelilere gıda paketi dağıtarak, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

ulusalkanal.com.tr