Kim bu Rudy Giuliani?

Peki, Rudy Giuliani kim? İşte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da görüştüğü Giuliani'nin bilinen ve bilinmeyenleri...

Kim bu Rudy Giuliani?

Rudy Giuliani... Türkiye kamuoyunun tanımadığı bu isim, Amerika'da New York kenti'nin eski belediye başkanı, siyasetçi ve hukukçu olarak biliyor.

Cumhuriyetçi Parti'den 2008'de ABD başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Julyani, başarılı olamadı ve adaylıktan çekildi.

1968 yılında New York Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Julyani, 1983 yılında New York eyaleti Güney bölge Federal savcılığına atandı. New York kentinde Mafya ve New York borsasıyla ilgili davalarda ün kazandı..

Bunlar Julyani'nin bilinen özellikleri, bir de bilinmeyenleri var. Savunma danışmanlığı şirketi bulunan Julyani, Amerika'da yürüttüğü lobi faatleriyle tanınıyor. Julyani, Amerikan politikalarını belirleyen Yahudi lobisinin en önemli temsilcilerinden biri.

Julyani, Amerikan derin devleti nam-ı diğer "savaş lobisi" Neoconların da önemli isimlerinden...

Amerika Başkanı Donald Trupm'ın siber güvenlik danışmanlığını yürüten Rudy Julyani, Trump tarafından Tillerson yerine dışişleri bakanı yapacağı isimdi.

Ancak bu görevlendirme yapılmadı. Julyani ayrıca, ABD başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya yazdığı özel mektubu Netenyahu'ya götüren kişi...

Rudy Julyani'nin faaliyetleri bununla da sınırlı değil. Tayyip Erdoğan yönetiminin Amerika'daki lobi temsilcisi olan Julyani, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani için de lobi faaliyeti yapıyor.

Birçok önemli davanın savunma danışmanı konumunda olan Rudy Julyani, şu sıralar Reza Zarrab adına Amerika'daki davada danışmanlık görevini yürütüyor.

Haber: Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr

abd ankara donald trump erdoğan new york netanyahu