CHP’li başkan hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklu bulunan CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un yargılandığı davada savcı mütalaa verdi. Cumhuriyet savcısı, CHP’li Burak Oğuz’un "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

CHP’li başkan hakim karşısında

CHP’nin “FETÖ üyesi olmak” suçuyla tutuklu bulunan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, hakkındaki yargılamada sona yaklaşılıyor. İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi. Savcı CHP’li belediye başkanının “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada, sanığın babası Ahmet Oğuz ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu bir kısım tanık dinlendi.

Tanık Baba Oğuz “daha önce oğlum FETÖ’cüdür diye bir beyanım olmamıştır, iddia edilen konu doğru değildir” dedi.

Duruşmada Burak Oğuz’un CHP’ye nasıl girdiği ve belediye başkan adaylığı süreci de sorgulandı. Bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tanık olarak dinlendi. Yücel, adaylık sürecinde Burak Oğuz’a FETÖ iddiasını konuştuğunu ve “kendinden emin misin” diye sorduğunu anlattı. Burak Oğuz’un “eminim” yanıtı üzerine CHP İl başkanı Yücel, “haberleri tekzip etmeye gerek duymadık” dedi.

Tanık M.Ç. de Burak Oğuz’un 2003 -2004 yıllarında FETÖ sohbetlerinde bulunduğunu ve bu sohbetlerde Oğuz’un hocalık yaptığını söyledi.

Tanık Y.S. ise Burak Oğuz’un FETÖ’cüler tarafından mali müşavirler derneği seçiminde aday yapıldığını söyledi. Y. S. Yaşadıklarını şöyle anlattı:

Duruşmaya, SEGBİS aracılığıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden katılan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 3 Temmuz 2020 tarihine erteledi.

chp Fetullahçı Terör Örgütü