Dünyada vaka sayıların artması yeni kısıtlamalar getirdi

Delta varyantıyla birlikte vaka sayıları dünya genelinde yükselişe geçti. Toplam vaka sayısı 204 milyonu aştı. Birçok ülke kaldırdığı kısıtlamaları yeniden getirdi.

Dünyada vaka sayıların artması yeni kısıtlamalar getirdi

Dünyada birçok ülke delta varyantıyla mücadele ediyor. Şu ana kadar dünyada en fazla vaka ABD'de görüldü. Ülkede şu ana kadar kovid-19'a yakalananların sayısı 36 milyonu geçti.

Sayıların alarm verdiği ABD'de çocuklarda da vakalar artıyor. ABD Pediatri Akademisi, son 2 haftada çocuklarda görülen vaka sayısının 94 bine ulaştığını açıkladı.ABD'de vakaların yüzde 15'İni çocuklar oluşturuyor.

Vaka artışları nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Amerikan askerlerine aşıyı zorunlu kılacak.

Fransa’da, Kovid-19’la mücadele kapsamında belli etkinlik ve mekanlara girişte zorunlu tutulan Kovid-19 sağlık ruhsatı uygulaması yürürlüğe girdi.

Senegal’de hamilelere de Kovid-19 aşısı yapılabileceği bildirildi.

Almanya'da aşı yaptırmayanlar için tüm kapalı mekanlara girişlerde test şartı getirilecek. Aşı yaptırmayan yetişkinler ücretsiz Kovid-19 testlerinden yararlanamayacak.

Ülkede yalnızca sağlık koşulları nedeniyle aşı olamayanlar, hamile kadınlar, çocuklar ve 18 yaşın altındaki gençler için ücretsiz Kovid-19 testi sunulmaya devam edilecek. Kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarındaki maske takma mecburiyeti ise devam edecek.

abd normalleşme virüs vaka sayıları kısıtlama varyant Delta varyant