Torba Kanun Tasarı bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek

Meclis Genel Kurulu’nda Türkiye’nin en büyük özelleştirme hamlelerinden biri olan torba yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek. Hükümetin getirdiği, CHP, MHP ve Vatan Partisi’nin tepkili olduğu tasarı devlet bütçesine önemli katkılar sunan 100’den fazla kamu kurum ve kuruluşunu özelleştirmeyi hedefliyor.

Torba Kanun Tasarı bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek

Meclis Genel Kurulu Türkiye’nin en büyük özelleştirme hamlelerinden biri olan torba yasayı görüşmeye devam edecek. Görüşmelerin saat 14’te başlaması öngörülüyor.

75 maddelik torba tasarının şimdiye kadar 12 maddesi görüşüldü. Kurumların varlık ve ticari hisseleri özelleştirme idaresine devreden 35’inci maddenin cuma günü görüşülmesi bekleniyor.

Tasarı kanunlaşırsa Atatürk Orman Çiftliği, PTT, TRT, Devlet Su İşleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Milli Piyango, TÜBİTAK, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı gibi pek çok kurum özelleştirilebilecek. Türkiye’nin sanatı, bilimi, tarihi, ulaşımı kamu malı olmaktan çıkarılacak.

Devlet bütçesine önemli katkıları olan kurumların özelleştirilmesini hedefleyen tasarıya CHP, MHP ve Vatan Partisi tepkili.

ulusalkanal.com.tr