Köy takımının voleybol aşkı sınır tanımıyor

Konya'da bir dağ köyü voleybolda şaşırtıcı başarılara imza attı. Sahası ve parası olmayan Gezlevi takımı, 3 yılda 2. Lig'e kadar yükseldi ve profesyonel rakiplerine kafa tutmaya başladı. Onlar yalnızca rakipleriyle değil, yokluk ve imkansızlıklarla da mücadele ediyor.

Köy takımının voleybol aşkı sınır tanımıyor

Onların ne sahası var, ne de parası. Ama tüm imkansızlıklara rağmen profesyonel rakiplerini dize getirdiler. Konya'nın Hadim ilçesinde Gezlevi adındaki dağ köyü voleybol tutkusuyla büyük başarılara imza attı. Köylülerin voleybol tutkusu 1961'de başladı. Kaymakamlık turnuvasında Gezlevi takımı koca ilçe takımını yenince, voleybol bir anda köylülerin tutkusuna dönüştü.

Köylüler 60 yıl önce mahalledeki tek düzlük alana çamaşır ipi asarak voleybol oynamaya başladı. 2017 yılında Gezlevispor adlı amatör takım kuruldu. Gezlevispor, tüm imkansızlıklara rağmen üst üste başarılar elde etti. Türkiye Erkekler Voleybol 2'nci ligine yükseldi. Kulüp Başkanı Ahmet Mercan 3 yıldır yoklukla mücadele ettiklerini anlattı.

2 bin rakımlı köyde antrenman sahası olmayan oyuncular kondisyon için hergün dağa tırmanıyor. Dönüşte yakacak odun topluyor. Onların büyük bir hayali var.

Gezlevispor, sezona 12 kilometre uzaklıktaki Ballıca Yaylası'nda hazırlanıyor. Geceleri çadırda kalıyor. Her maç için 30 kilometre yol gidip geliyor. Ama takım kaptanı Muhammet Güneş tüm bu zorluklara rağmen iddialı.

ulusal.com.tr

Konya