Rıza Sarraf'ın kuryesi çok çarpıcı bilgiler verdi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının odağındaki İranlı iş adamı Rıza Sarraf'ın kuryesi Muhammed Sadık, Meclis Soruşturma Komisyonu'na bilgi verdi. Sadık, Ankara'ya çok defa para götürdüğünü söyledi. Para dolu çantayla uçağa binerken polisin çantayı açtığını sonra kendisine teslim ettiğini belirtti.

Rıza Sarraf'ın kuryesi çok çarpıcı bilgiler verdi

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyeleri, iddiaların odağındaki İranlı iş adamı Rıza Sarraf'ın kuryesi Muhammed Sadık'ı dinledi.

Komisyona bilgi veren Sadık, çarpıcı ifadeler kullandı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Sadık, eski Bakan Egemen Bağış’ın Sarıyer'deki evine bir kutu götürdüğünü, ancak içinde ne olduğunu hatırlamadığını söyledi.

Sadık, 30 Ağustos 2013 tarihinde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’a sırt çantası içinde Ankara Royal’de 2 milyon Avro, 2 milyon dolar ve 1.5 milyon Lira teslim ettiği iddiasıyla ilgili olarak da konuştu. "Bahsedilen tarihlerde Ankara’ya para götürmemiz söylendi. Ancak bu parayı kime verdiğimizi hatırlamıyorum. Zaten ben Ankara’ya çok defa para götürdüm" dedi.

Sadık, para dolu çantayla uçağa binerken polisin çantayı açtığını, sonra kendilerine teslim ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr