Rusya'dan işbirliği mesajı

Çin ve Rusya ilişkileri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in en üst düzey nişanı olan 'dostluk nişanı' ile ödüllendirildi. Böylece Rus lider, Çin'de yabancılara verilen bu nişan ile ödüllendirilen ilk kişi oldu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de , "Çin'de en çok tanınan ve saygı duyulan devlet liderinin Vladimir Putin olduğunu " söyledi.

Rusya'dan işbirliği mesajı

Çin ve Rusya ilişkilerindeki bahar havası bu görüntülere yansıdı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e , Çin'in en üst düzey nişanı olan 'dostluk nişanı' verildi. Putin'e 'dostluk nişanı'nı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i başkent Pekin'de ziyaret etti. Rus lideri Putin'e, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından dostluk nişanı verildi. Şi, "Büyük bir dünya gücünün lideri olan Putin, şu anki Rus-Çin ilişkilerinin de kurucusu. İlişkilerin geliştirilmesini her daim yüksek düzeyde destekliyor" dedi.

Dostluk nişanı, Çin'in yabancılara verilen en üst düzey devlet ödülü. Altın renkli ve mavi nişanın arka yüzünde Rus liderin ismi Rusça harflerle yazıyor.

Putin de, Çin ile işbirliğinin Rusya'nın 'en yüksek önceliklerinden biri' olduğunu belirtip 'ilişkilerin görülmemiş bir seviyeye ulaştığını' söyledi.

Rusya lideri ayrıca, stratejik olarak nitelediği bu işbirliğinin karşılıklı güven ve saygıya dayandığını vurguladı. Çin'in bir numaralı petrol tedarikçisinin Rusya olduğunu belirten Putin, bu ihracatın artacağını da ekledi.

ulusal.com.tr