Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan, işgal altındaki köyleri tek tek kurtarıyor. Toprak mücadelesi sürerken Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait savaş uçağını düşürdü. Bir de İHA imha edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni tarafının ateşe son vermesi durumunda Azeri ordusunun Dağlık Karabağ'daki askeri faaliyetlerini durduracağını söyledi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan ordusunun, topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar devam ediyor. Karabağ harekâtında 1 ayda 3 kent, 150'den fazla köy işgalden kurtarıldı.

Ermenistan'a ait bir savaş uçağının da düşürüldüğü bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, uçağın cephenin Gubadlı istikametinde vurulduğu ifade edildi.

Ayrıca, Ermenistan'ın bir insansız hava aracı da imha edildi. İHA, Ağdere ili istikametinde Azerbaycan hava savunma güçlerince ateş altına alındı.

Ermenistan güçlerinin saldırıları da önleniyor. Ermenistan geri püskürtülüyor. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Ermenistan askerlerinden bazılarının esir alındığı bilgisi aktarıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransız Le Figaro gazetesine demeç verdi.

Aliyev, "Biz bugün askeri faaliyetleri durdurmaya hazırız. 10 Ekim'de Moskova'da yapılan görüşmeler sırasında bunu söyledim. Tek gereken, Ermenistan'ın ateşe son vermesi. Bunun ardından diplomatlar devreye girecek" dedi.

Azerbaycan topraklarında tek bir yabancı asker bile bulunmadığını vurgulayan Aliyev, "Türkiye bize siyasi destek verdi." ifadelerini kullandı.

ulusla.com.tr

Azerbaycan savunma Ermenistan Hava savaş uçağı